Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a explicat cum sunt dezinfectate ambulanțele, în contextul în care a fost confirmat și în România un prim caz de coronavirus.
„Pentru a nu exista riscul infectării cu noul coronavirus, ambulanțele sunt dezinfectate folosindu-se dispozitive cu nebulizator. Este vorba despre un recipient care pulverizează substanța dezinfectantă în interiorul ambulanței timp de un minut. Ușile ambulanței se închid pentru zece minute și, astfel, în cele unsprezece minute are loc dezinfectarea ambulanței”, a explicat Alis Grasu, citată de sitenews.ro.
Dezinfecția se face la sfârșit și la început de tură și de câte ori situația o impune. De exemplu, atunci când se bănuiește că un pacient transportat este infectat cu ceva transmisibil.
„Dacă există suspiciuni de COVID-19, avem echipamente speciale: mănuși lungi, combinezoane, măști care ne protejează”, a mai susținut managerul SABIF.
Alis Grasu a mai spus că numărul celor care au sunat la 112 a crescut cu peste 25%, ajungând la 13.651 de persoane. Dintre acestea, 2.956 aveau febră.
La nivel mondial, au fost confirmate până în prezent peste 82.000 de cazuri de infectări cu coronavirus (78.497 în China) și peste 2.800 de decese (2.641 în regiunea chineză Hubei, epicentrul epidemiei). În Europa prezența coronavirusului a fost confirmat în:Italia(453), Germania (27), Franța (18), Spania (13), Marea Britanie (13), Belgia (1), Elveția (1), Croația (3), Austria (1), Macedonia de Nord (1), Grecia (1), România (1), Estonia (1), Finlanda (1), Suedia (1), Norvegia (1).
Miercuri seară, Victor Costache a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în România. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian din Rimini. Pacientul este total asimptomatic și a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă, chiar „bună”.
Care sunt simptomele coronavirusului ‘COVID-19’ şi cum poate fi el prevenit. Recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) și ale Ministerului Sănătății –AICI