Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)

Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Alina Șerban, meteorolog ANM, a precizat în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Andreea Moraru că ne vom situția sub influența masei de aer tropical și pe parcursul zilei de luni, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României. Cu toate acestea, spune ea, în restul țării „vorbim de o scădere chiar semnificativă a valorilor termice față de intervalul anterior”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum va fi vremea luni și în zilele următoare. Ce a spus Alina Șerban (ANM), pe B1 TV

„Într-adevăr, și pe parcursul zilei de astăzi (luni, n.r.) ne vom situa sub influența masei de aer tropical, cu regiunile din partea de sud și de sud-est a teritoriului, acolo unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa între 36 și 38-39 de grade, cu valori ușor mai ridicate de atât, spre 40-41 de grade, în extremitatea sudică a teritoriului, în mod deosebit în zona Munteniei. În restul teritoriului însă, vorbim de o scădere chiar semnificativă a valorilor termice față de intervalul anterior, astfel încât în vest, în nord, în centru temperaturile maxime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 26 și 30-31 de grade, iar disconfortul termic va fi în scădere”, a declarat Alina Șerban.

Meteorologul ANM a menționat că vor fi înregistrate fenomene specifice instabilității atmosferice și pe parcursul acestei după-amiezi.

„Pe parcursul acestei după-amiezi, vom mai avea fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv intensificări de scurtă durată ale vântului, care mai pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce pot căpăta și caracter torențial și în consecință cantități mai mari de apă pentru intervale scurte de timp, cu precădere în Transilvania, în Moldova, în nordul Dobrogei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali”, a adăugat ea.

Alina Șerban a precizat că, după ziua de luni, „valorile termice se vor pondera ușor”.

„Frontul atmosferic rece – care s-a resimțit deja aseară și pe parcusul nopții care a trecut, în mod deosebit prin fenomene specifice instabilității atmosferice care au devenit intense chiar pentru unele zone – va aduce după sine și o masă de aer mai rece, și în consecință o scădere a valorilor termice și în partea de sud și de sud-est a teritoriului, dar cu toate acestea, în aceste zone, ne vom menține la temperaturi ce vor caracteriza o vreme călduroasă, adică peste 30 de grade, și pe arii restrânse chiar caniculară, 35-36 de grade, și în consecință tot un disconfort termic destul de ridicat”, a mai afirmat Alina Șerban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`