Alina Mungiu-Pippidi: Se discută în exces și cu totul stupid despre ce facem cu corpurile oamenilor după moarte, în loc să discutăm despre cum să nu avem atâția oameni în ATI (VIDEO)

Publicat: 08 04. 2021, 22:34

Politologul Alina Mungiu-Pippidia vorbit joi seară în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, despre felul în care este gestionată de autoritățile din România criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus. ”Se discută în exces (…) despre ce facem cu corpurile oamenilor după moarte, în loc să discutăm despre cum evităm să nu avem atâția oameni în terapie intensivă”, spune Pippidi.

Alina Mungiu-Pippidi, despre situația epidemiologică din România:Ce văd în București este foarte, foarte șocant

„Ce văd în București este foarte, foarte șocant. Mă uit în jur, vorbesc cu alți medici, vocea lor nu se aude în acest moment de către politicieni. Cifrele pe care le vedem arată că mor mult mai mulți oameni decât trebuie și nu toți mor din prostia lor. (…) Cei care mor din vina autorităților, care mor practic dintr-o vină colectivă, aceia trebuie imputați. Îi diferențiem foarte simplu, cine se duce și cântă la o nuntă deși are 80 de ani, ca acești cântăreți celebri, trebuie spus cu tot regretul că oamenii care i-au invitat (…) oamenii ăia nu le-au vrut binele. De fapt, au reușit să omoare niște oameni pe care îi admirau. Moartea lui Nelu Ploieșteanu sau a lui Gabi Luncă sunt niște morți care se puteau amâna, se puteau evita”, a declarat politologul.

Alina Mungiu-Pippidi spune că cel mai important este să existe măsuri astfel încât să nu mai ajungă atât de mulți pacienți în secțiile de terapie intensivă.

”Se discută în exces și cu totul stupid despre ce facem cu corpurile oamenilor după moarte, în loc să discutăm ceea ce ar trebui să fie subiectul zilei cum să nu avem atâția oameni în terapie intensivă. Inclusiv discuția despre cum adăugăm paturi la terapie intensivă, pe lângă că e tardivă, e absurdă. Felul în care ne purtăm noi creează atât de mulți oameni care ajung în terapie intensivă. Hai să facem să ajungă mai puțini oameni acolo pentru că odată ce ajung acolo… pentru că autoritățile române nu ne informează – în Germania exisră un site unde citești câți oameni au intrat în terapie intensivă și câți au ieșit, indiferent de cum au ieșit. Acest site nu există în România”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.