Alimentul ieftin eficient împotriva înțepăturilor de țânțari. Îndepărtează mâncărimea foarte repede

Alimentul ieftin eficient împotriva înțepăturilor de țânțari. Îndepărtează mâncărimea foarte repede
Foto: Syed Ali (Unsplash.com)

Un produs ieftin și eficient împotriva țânțarilor este chiar în bucătăria noastră. Are o acțiunea antiimflamatorie și antiseptică, reducerea umflătura și te scapă de mâncărime foarte rapid.

Oțetul este ingredientul secret împotriva înțepăturilor de țânțari, conform Adevărul.

Care sunt proprietățile oțetului

Proprietăți antiinflamatorii. Oțetul conține acid acetic, care are proprietăți inflamatorii. Aplicarea acestuia pe mușcătură poate ajuta la reducerea inflamației și umflăturii asociate cu mușcătura de țânțar.

Proprietăți antipruriginoase. Mâncărimea intensă este unul dintre cele mai deranjante simptome ale mușcăturilor de țânțar. Oțetul poate ajuta la calmarea senzației de mâncărime datorită efectului antipruriginos. Subtanțele din oțet pot acționa asupra receptorilor de mâncărime din piele și pot reduce senzația de disconfort.

Acțiune antiseptică. Oțetul are proprietăți antiseptice, astfel că poate ajuta la prevenirea infectării mușcăturii de țânțar. O bucată de vată trebuie înmuiată în oțet, apoi se apăsă ușor pe mușcătură timp de câteva minute.

Persoanele cu grupa de sânge 0, adesea înțepate de țânțari

Specialiștii spun că grupa de sânge stă la baza atragerii insectelor. Persoanele cu grupa de sânge 0 sunt cele mai căutate. La polul opus, persoanele cu grupa de sânge A sunt rareori mușcate de țânțari.

După înțepătură, dacă persoana a făcut febră, are durere de cap intensă, vărsături, sensibilitate la lumină, este necesară prezentarea la spital, pentru că poate fi vorba despre transmiterea virusului West Nile, purtat de țânțari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`