Alimentul considerat toxic, consumat zilnic de români. Ne putem îmbolnăvi fără să ne dăm seama de la ce

Publicat: 06 09. 2023, 19:09
Sursa foto: Shutterstock

Există un aliment pe care aproape toți românii îl consumă în fiecare zi, dar cu toate acestea, nu mulți știu că unele dintre ingredientele sale nu sunt foarte sănătoase.

Se pare că pâinea poate deveni toxică dacă aluatul din care este făcută are în compoziție făină cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, substanțe care îi asigură culoarea albă.

Alimentul considerat toxic, pe care majoritatea românilor îl consumă

Conform specialiștilor, chiar dacă pâinea este bogată în calorii și carbohidrați, aceasta nu este la fel de generoasă din punctul de vedere al aportului în proteine, grăsimi, fibre, vitamine și minerale.

De asemenea, oamenii de știință au analizat efectele făinii tratate cu dioxid de clor sau bromat de potasiu și au ajuns la concluzia că bromatul de potasiu este cancerigen, fiind responsabil de tumorile tiroidiene, dar și de cele care apar la nivelul celulelor intestinale și ale ficatului.

Prin urmare, bromatul de potasiu a fost interzis în unele țări. O alternativă sănătoasă este pâinea obținută din cereale integrale, informează secretele.com.

„În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui. Din punct de vedere caloric, ele au acelaşi aport, adică aproximativ 230 de calorii pe suta de grame. Doar conţinutul de fibre diferă între pâinea albă şi pâinea intermediară sau neagră,” a mai precizat nutriţionistul Mihaela Bilic, în cadrul unui interviu, potrivit Adevărul.