Alimentul care se scumpește din toamnă cu până la 15%, din cauza caniculei și a secetei / Este preferatul românilor

Alimentul care se scumpește din toamnă cu până la 15%, din cauza caniculei și a secetei / Este preferatul românilor
Foto simbol: Pixabay

Specialiștii avertizează că prețul mierii ar putea crește cu până la 15% din cauza consecințelor caniculei asupra producției. Temperaturile ridicate au afectat familiile de albine, iar vremea capricioasă din primăvară a înrăutățit situația, influențând negativ cantitatea și calitatea mierii produse, potrivit Observatornews.ro.

Canicula și seceta impactează producția de miere și starea albineleor

Canicula și seceta au lovit puternic sectorul apicol, determinând mortalitatea familiilor de albine și afectând producția de miere.

Canicula provoacă stres și uzură în rândul albinelor, care se confruntă cu dificultăți în găsirea hranei și a apei din cauza florii afectate de secetă. Această situație le forțează să parcurgă distanțe mai mari în căutarea resurselor, ceea ce reduce durata lor de viață. În plus, temperaturile ridicate încălzesc stupii, obligând albinele să depună eforturi suplimentare pentru a menține temperatura optimă.

Toate acestea provoacă o creștere a prețului mierii. Maorarea ar putea ajunge la 10 sau chiar 15%, conform estimărilor apicultorilor. Consumatorii ar putea resimți aceste efecte în buzunarele lor chiar în următoarea perioadă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`