Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Sursă foto: Pixabay

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția la consumul în exces al unui aliment, care nu doar că afectează sănătatea, dar și grăbește procesul de îmbătrânire.

Mihaela Bilic a vorbit pe contul său personal de Facebook despre cum ne poate afecta organismul consumul excesiv de produse procesate și, implicit, consumul de zahăr.

Zahărul – sursa de viață a virusurilor și bacteriilor patogene

Zahărul a ajuns să fie pretutindeni. În cantități mai mici sau mai mari, acesta se găsește în pâine, mezeluri, lactate, produse semipreparate, dar mai ales în sucuri, dulciuri și snacks-uri. Cu toate că este foarte greu să elimini complet zahărul din alimentație, este recomandat să acorzi atenție cantității de zahăr pe care o consumi zilnic.

Riscurile la care ne expunem sunt direct proporționale cu cantitatea de zahăr pe care o consumăm zilnic. Obezitatea și cariile dentare sunt doar câteva dintre efectele pe care le poate avea zahărul asupra organismului.

„Gustul dulce multe rele aduce. Fast-food, Junk-food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate…Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra-adăugat!

Dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sînge, aflați că mai nou zahărul scade imunitatea.

Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli.

Pe plan local zahărul strică acest echilibru și rezultă așa numita DISBIOZĂ, adică un haos intestinal cu impact imunitar”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Zahărul – inamicul imunității

Totodată, consumul unei cantități mari de zahăr poate duce la scăderea imunității și accelerarea procesului de îmbătrânire.

„Cu alte cuvinte leucocitele nu mai pot ‘mânca’ virusurile și bacteriile cauzatoare de boli. Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun.

Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar. Credeați că zahărul ne face viața mai dulce? Ei bine, se pare că de fapt ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește”, a încheiat Mihaela Bilic postarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)
21:48 - Sancțiunea primită de un șofer prins pe DN 1 cu o viteză de 213 km/h. IPJ Sibiu: Viteza se premiază!