Alimentul care a devenit un lux / Costă 50 de lei pe kilogram, iar mulți români nu-și mai permit să îl cumpere

Alimentul care a devenit un lux / Costă 50 de lei pe kilogram, iar mulți români nu-și mai permit să îl cumpere
Sursa Foto: Flickr.com

În România, prețurile au crescut la cote de neimaginat și nu dau semne de scădere.

Un aliment a ajuns să coste 50 de lei per kilogram în piețele din țară, făcându-i pe clienți să nu îl mai achiziționeze.

Alimentul care a ajuns să coste 50 de lei pe kilogram

De-a lungul timpului, românii s-au obișnuit cu prețuri exorbitante la alimente, fie că le place sau nu. Cu toate acestea, anumite costuri ale produselor reușesc să-i surprindă în continuare.

Acest aliment anume vine cu un preț ridicat de 50 de lei pe kilogram, ceea ce îl face o opțiune costisitoare pentru majoritatea oamenilor. În trecut, era ușor disponibil și consumat în mod obișnuit. Cu toate acestea, acum a devenit un aliment de lux.

Dacă în urmă cu mulți ani fasolea verde era considerată un aliment ieftin, pe care putea să îl cumpere oricine fără prea mari eforturi financiare, lucrurile s-au schimbat radical în prezent. Acest aliment a ajuns să coste 50 lei în piețele din România, iar oamenii sunt din ce în ce mai revoltați de gesturile pe care le fac comercianții.

Fasolea verde este un aliment care are nevoie și de alte ingrediente pentru a fi gătit și consumat, care, la rândul lor, și-au dublat prețul față de anul trecut.

Prețul este dublat de la producător la comerciant

Din acest motiv, românii evită să mai cumpere, deoarece spun că nu își permit să plătească atât de mulți bani doar pentru fasole.

„Eu nu iau, deocamdată! Nu iau că nu îmi permit. Foarte scumpe! La pensia mea de 1.000 de lei ce să cumpăr? Prețurile au sărit foarte mult, din păcate”, a declarat un cumpărător, scrie Spynews.

Dublarea prețurilor de la producător la retailer este o sursă majoră de indignare pentru mulți oameni. Acest lucru este evident în cazul fasolei verzi, care costă doar 25 de lei kilogramul la producător, dar se vinde cu 50 de lei în piețe. În timp ce costul ridicat al cultivării acestei culturi justifică creșterea prețului, mulți clienți nu sunt dispuși să plătească un preț atât de mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`