Alimentul banal care face femeile fericite! Îmbunătățește starea de spirit instant, reduce depresia și anxietatea

Alimentul banal care face femeile fericite! Îmbunătățește starea de spirit instant, reduce depresia și anxietatea
Foto: Pixabey

Există un aliment obișnuit care poate avea un impact pozitiv asupra stării tale de spirit și nivelului de energie, în special dacă ești o femeie interesată să descoperi modalități simple de a-ți îmbunătăți starea de bine.

Ciocolata face femeile fericite

Un studiu recent, desfășurat cu participarea femeilor în vârstă de 40-60 de ani, a investigat efectele ciocolatei asupra stării de spirit. Unele participante au consumat ciocolată cu gust de cacao, în timp ce altele au primit ciocolată fără cacao. Rezultatele sugerează că ciocolata poate influența pozitiv stările de spirit ale femeilor în această grupă de vârstă.

În cadrul cercetării, ciocolata a fost în prim-plan, iar experții au evidențiat că acest aliment conține substanțe care induc starea de fericire la femei. Printre aceste componente se numără flavanolii antioxidanți, capabili să prevină deteriorarea celulelor care ar putea perturba echilibrul hormonal și semnalele transmise de către creier.

Un studiu a arătat că ciocolata reduce depresia și anxietatea

Conform studiului, consumul regulat de boabe de cacao face femeile mai fericite. Ciocolata, consumată zilnic timp de 8 săptămâni, a demonstrat capacitatea de a diminua sentimentele negative, depresia și anxietatea la femei. De asemenea, ciocolata stimulează producția de endorfine și serotonină, cunoscuți ca „hormonii fericirii”, în organismul femeilor.

„Rezultatele noastre sugerează că la femeile de vârstă mijlocie extractul de cacao reduce depresia, oboseala și anxietatea și îmbunătățește starea de spirit pozitivă”, a declarat cercetătorul Masakazu Terauchi, potrivit The Sun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`