În timpul procesului de slăbire, grăsimea de pe burtă dispare cel mai greu. Nutriționiștii susțin că anumite categorii de alimente favorizează depunerea acestei grăsimi, prin urmare trebuie evitate.
Grăsimea depozitată pe burtă e mai dăunătoare decât alte tipuri de grăsime deoarece înconjoară stomacul, ficatul și intestinele și produce substanțe toxice care cresc tensiunea arterială.
„Băuturile cu zahăr favorizează depozitarea grăsimii în jurul abdomenului. Consumul ridicat de zahăr e legat de depozitarea grăsimii pe abdomen, care e asociată cu tulburările metabolice.
Când consumăm prea mult zahăr, excesul e transformat în grăsime și depozitat. Acest țesut adipos format în jurul inimii și în abdomen eliberează substanțe chimice care pot fi periculoase pentru sănătate.
Cercetările noastre arată că e indicată limitarea consumului de zahăr adăugat”, a declarat So Yun Yi, autorul unui studiu pe această temă, citat de New York Post.
Nutriționiștii spun că trebuie evitate produsele de panificație, carnea procesată, alimentele prăjite și băuturile carbogazoase.
Carbohidrații includ pâinea, orezul și pastele albe, biscuiții, produsele de patiserie, chipsurile și alte gustări ultraprocesate.
Carne procesată înseamnă crenvurștii, cârnații, șunca sau salamul.
So Yun Yi a precizat apoi că și alimentele prăjite se transformă în zahăr și se depozitează sub formă de grăsime pe burtă.
În schimb, nutriționiștii recomandă cerealele integrale – orez brun, fulgi de ovăz, pâinea neagră, germenii de grâu.