Alimentele interzise în alte țări, consumate frecvent în România

Alimentele interzise în alte țări, consumate frecvent în România
Sursa foto: Pixabay.com

Zeci de produse care sunt interzise în alte țări se regăsesc pe rafturile magazinelor din România. Se pare că multe dintre acestea sunt considerate cu adevărat periculoase, mai ales pentru cei mici.

Ce produse sunt interzise în alte țări, dar se regăsesc în România

În această listă sunt incluse unele dintre dulciurile preferate ale copiilor, cum ar fi ouăle de ciocolată cu surprize. Deși la noi în țară sunt populare, în SUA sunt interzise, deoarece bucățile de plastic din interior sunt considerate periculoase pentru copii.

Pe de altă parte, guma de mestecat, un produs care poate fi cumpărat de la toate casele de marcat, inclusiv în alte țări europene, este interzisă în Singapore. Excepție face însă guma de mestecat care are un beneficiu terapeutic, cum ar fi renunțarea la fumat, notează antena3.ro.

Aparent, semințele de mac sunt ilegale în Singapore, Taiwan, Emiratele Arabe și în Arabia Saudită. Motivele sunt de natura religioasă, dar și pentru că din mac se fabrică droguri tari, precum heroina.

Totodată, vânzarea de lapte crud nu este permisă în Canada, Scoţia, Australia şi 20 de state din SUA din cauza agenţilor patogeni.

Alimentul considerat toxic, consumat zilnic de români

Există un aliment pe care aproape toți românii îl consumă în fiecare zi, dar cu toate acestea, nu mulți știu că unele dintre ingredientele sale nu sunt foarte sănătoase. Se pare că pâinea poate deveni toxică dacă aluatul din care este făcută are în compoziție făină cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, substanțe care îi asigură culoarea albă.

Oamenii de știință au analizat efectele făinii tratate cu dioxid de clor sau bromat de potasiu și au ajuns la concluzia că bromatul de potasiu este cancerigen, fiind responsabil de tumorile tiroidiene, dar și de cele care apar la nivelul celulelor intestinale și ale ficatului.

Ca atare, bromatul de potasiu a fost interzis în unele țări. O alternativă sănătoasă este pâinea obținută din cereale integrale, potrivit secretele.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`