Alimente perfecte pentru cei care vor să slăbească. Ce arată studiile despre nuci și migdale

Publicat: 07 06. 2024, 17:07
Image by Martin Hetto from Pixabay

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi, așa că nu cumva ar trebui evitate atunci când încercăm să slăbim? Din fericire, nu trebuie! Studiile arată că oamenii care includ nucile în dietă se bucură de beneficii metabolice mari pentru sănătate. De altfel, o analiză a arătat că aceia care mănâncă în mod regulat nuci au mai puțină creștere în greutate și un risc redus de obezitate, potrivit EatingWell.

Ce arată studiile despre nuci și migdale

Bianca Tamburello, dietetician, spune că „nucile sunt un aliment excelent pentru pierderea în greutate, deoarece sunt pline cu grăsimi sănătoase, care stimulează sațietatea și proteinele, și fibrele astfel încât să te mențină sătul”.

„Nucile sunt dense în nutrienți și conțin o cantitate bună de calorii per porție, dar acesta nu este un motiv să le evitați. Fiți atenți la porții și țintiți la 1-2 porții pe zi”, recomandă Bianca Tamburello.

Toate tipurile de nuci oferă beneficii pentru sănătate, dar, când vine vorba de pierdere în greutate, migdalele sunt cele mai potrivite.

Dacă sunteți în căutarea unei gustări satisfăcătoare care să vă țină sănătoși în timp ce slăbiți, migdalele sunt o alegere foarte inspirată. Acestea oferă organismului un plus de nutrienți de calitate, care v-ar putea fi de folos în obiectivul de a pierde din greutate. Migdalele sunt bune pentru slăbit din mai multe motive.

Fibrele, un nutrient important

„Fibrele sunt un nutrient important în majoritatea dietelor, mai ales având în vedere că americanul obișnuit mănâncă doar circa jumătate din cantitatea zilnică recomandată”, a declarat Samantha MacCleod, dietetician.

„Dacă încerci să slăbești, fibrele pot fi importante, deoarece te ajută să te simți mai plin și mai satisfăcut pentru o perioadă mai lungă de timp”, a adăugat dieteticianul.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi migdalele, sunt asociate cu un metabolism îmbunătățit, un risc mai mic de boli cardiace și diabet, o funcție digestivă mai bună și, posibil, chiar și un risc mai mic de cancer la colon.

Migdalele sunt bogate în compuși vegetali antiinflamatorii, iar studiile arată că greutatea excesivă poate duce sau poate fi cauzată de inflamația cronică.