Ce alimente ajută la curățarea ficatului
Ficatul este organul principal al organismului în care sunt metabolizate alimentele, toxinele și medicamentele.
Pentru a ajuta la reducerea volumului de muncă al ficatului este recomandată o dietă bogată în fructe și legume, deoarece unele fructe și legume conțin substanțe utile în activitatea ficatului și îmbunătățesc procesele de eliminare a toxinelor, scrie destiut.com.
Astfel, printre alimentele cele mai potrivite pentru purificarea ficatului se află:
Usturoiul – Cantități mici de usturoi sunt capabile să activeze în ficat acele enzime care ajută organismul să scape de toxine. Usturoiul are, de asemenea, cantități mari de seleniu și alicină, două substanțe naturale, care contribuie la purificarea ficatului.
Grapefruit – Bogat în vitamina C și antioxidanți, grapefruit-ul este capabil să sporească procesele naturale de purificare a ficatului. Un pahar de suc de grapefruit proaspăt stors, ajută la creșterea producției de enzime necesare în procesul de eliminare a toxinelor.
Sfecla și morcovii – Extrem de bogate în flavonoide și beta–caroten, atât sfecla cât și morcovii ajută la îmbunătățirea și stimularea la nivel global a funcțiilor corpului care contribuie la purificarea ficatului.
Ceai verde – Ceaiul verde este una dintre băuturile prietene ale ficatului, deoarece este bogat în antioxidanți și contribuie la funcționarea generală a ficatului.
Rucola și spanacul – Rucola și spanacul, dar, de asemenea, tot setul de legume cu frunze verzi sunt bogate în clorofilă care ajută la purificarea sângelui de toxine și la neutralizarea metalelor grele.
Avocado – Avocado ajută organismul în producerea de glutation, un complex de aminoacizi, care acționează la nivel celular ca purtător de oxigen și activator a numeroase enzime. Studii recente au arătat că un consum regulat de avocado poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a ficatului.
Merele – Bogate în pectină, merele conțin componentele chimice necesare corpului nostru pentru a se purifica și favorizează eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Acest lucru ușurează sarcina ficatului în timpul procesului de purificare a corpului nostru.