10 sfaturi alimentare pentru a reduce riscul de cancer de prostată

Publicat: 10 09. 2018, 10:42

Sunt multe lucruri care se stiu, dar si multe care raman de dovedit despre legatura dintre alimentatie si cancerul de prostata. Desi exista numeroase studii care sustin urmatoarele sfaturi, nici unul din alimentele de mai jos nu va preveni cu siguranta boala.
Totusi va vor ajuta sa reduceti riscul de cancer la prostata si, totodata, sa va imbunatatiti sanatatea.

1. Mananca cel putin de 3 portii de legume crucifere pe saptamana
Barbatii care mananca de 3 ori pe saptamana legume crucifere (precum broccoli, varza si conopida) au un risc cu 41% mai mic de a face cancer de prostata, conform unui studiu al Centrului de Studiu Fred Hutchinson din Seattle. Protectia oferita de aceste legume apare la cazurile incipiente de cancer de prostata.
Ce au ele asa special? Legumele crucifere maresc nivelul a doua substante fitochimice: glucosinolat si izotiocianat, care se pare ca dezactiveaza substantele care cauzeaza cancerul. Anumite studii au aratat ca aceste legume ajuta si in prevenirea altor tipuri de cancer: la plaman, stomac, colon, vezica sau san.

Citeşte continuarea articolului pe sfatulparintilor.ro.