Alfred Bulai, anchetat de Poliția Capitalei. Profesorul, acuzat de mai multe studente că le-a hărțuit sexual. Polițiștii au demarat investigațiile

Alfred Bulai, anchetat de Poliția Capitalei. Profesorul, acuzat de mai multe studente că le-a hărțuit sexual. Polițiștii au demarat investigațiile
Alfred Bulai. Sursa foto: Captură video - Facultatea de Științe Politice SNSPA / YouTube

Poliția Capitalei face cercetări după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora profesorul universitar Alfred Bulai ar fi abuzat sexual studente de-ale sale.

Prin urmare, Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru „folosirea funcţiei în scop sexual”.

„Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile”

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universități din București ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1″, a precizat DGPMB, conform Observator.

Ce acuzații i se aduc lui Alfred Bulai

În urma unui articol publicat pe site-ul de investigaţii snoop.ro, profesorul a intrat în atenţia publică, luni dimineaţă. Mai multe foste studente îl acuză că le-a cerut acestora să se dezbrace în faţa lui, în biroul său.

„Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine”, le-ar fi spus profesorul studentelor abuzate. Contactat de Snoop, Bulai neagă că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

Ca urmare a publicării acestor informații, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației. Comisia urmează să discute cu toți cei implicați și „va aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se impun”.

De asemenea, potrivit unui comunicat al SNSPA, rectorul Remus Pricopie i-a cerut decanului Cristian Pîrvulescu să convoace urgent Consiliul Facultății de Științe Politice pentru a analiza situația.

În plus, Pricopie a cerut retragerea lui Alfred Bulai de la conducerea Departamentului de Sociologie și suspendarea acestuia de la cursuri cât timp Comisia de Etică îi analizează cazul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră