Alfred Bulai a fost arestat preventiv 30 de zile. Decizia nu e definitivă

Alfred Bulai a fost arestat preventiv 30 de zile. Decizia nu e definitivă
Alfred Bulai este escortat de politie in afara sediului Judecatoriei sectorului 1 si dus catre arestul central, in Bucuresti, 5 septembrie 2024. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv 30 de zile. Decizia aparține Judecătoriei Sectorului 1 și nu e definitivă.

Potrivit surselor G4Media, dosarul vizează fapte care s-ar fi petrecut între decembrie 2023 și mai 2024. Bulai i-ar fi făcut avansuri unei studente, care l-a denunțat procurorilor.

Ancheta ce-l privește pe Bulai, pornită după o investigație jurnalistică

Amintim că totul a pornit după o anchetă jurnalistică. Snoop a publicat înregistrări și mărturii a 18 victime și martori care au interacționat cu profesorul în perioada 1995-2024. Mărturiile se aseamănă foarte mult și relatează hărțuiri sexuale aproape trase la indigo. Potrivit unora dintre mărturii, Bulai chiar a ajuns să facă sex cu unele dintre studente.

„Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude, de exemplu, profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop.

Studentele și studenții acuză că acest comportament al lui Alfred Bulai era cunoscut de toată lumea în SNSPA de ani întregi și nimeni n-a făcut nimic.

După apariția materialului jurnalistic, Bulai, în vârstă de 61 de ani, a făcut cerere de pensionare din SNSPA. De asemenea, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, a anunțat că a semnat dispoziția de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai, începând de marți, 6 august.

Bulai e acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală

Miercuri, Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, în urma unor percheziții. El e acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

„Infracțiunile sexuale sunt absolut odioase. Astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracțiunile sexuale! Și sunt sigură ca e doar un început de drum! Fiecare faptă naște multă durere, traume de ani de zile, răni sufletești. (…) Victimele trebuie sprijinite pentru a sesiza orice abuz. Să fie în siguranță după ce depun plângerea”, a reacționat Alina Gorghiu, ministrul Justiției, după reținerea lui Bulai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect