Alexandru Rafila: Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani

Alexandru Rafila: Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani
Foto: Inquam Photos / George Călin

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila,a spus, miercuri, că vaccinul dezvoltatde AstraZenecea este eficace persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani,scrieNews.ro.

„Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani, este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate.

E foarte interesant, am citit un articol referitor şi la vaccinul de la Pfizer, de exemplu, şi se pare că în teren, atunci când îl folosim în mod real, cele două vaccinuri sunt superpozabile, adică răspunsul imun protector după prima, respectiv după a doua doză, este asemănător la vaccinul Pfizer şi la vaccinul AstraZeneca”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că s-ar fi vaccinat cu serul de laAstraZeneca, dacă s-ar fi încadrat în categoria de vârstă 18-55 de ani.

”Mie îmi pare rău că nu mai sunt în categoria de vârstă 18 – 55 de ani. Cu siguranţă aş fi folosit şi eu vaccinul de la AstraZeneca, să nu existe niciun fel de dubiu apropo de utilitatea acestui vaccin”, a mai spus Rafila.

S-a dat startul programărilor pentru vaccinareacu vaccinul AstraZeneca

Comitetul de coordonare a vaccinării anunță că miercuri, la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs deAstraZeneca.

Cei care își doresc să se imunizeze se pot programapentru vaccinarea cuAstraZenecaîntr-un interval de20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie, potrivithotnews.ro.

În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi intrări care vor permite programări pentru vaccinareapână la data de 11 aprilie.

VaccinulAstraZenecase recomandă persoanelor cu vârste între 18-55 de ani. Programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalitățile de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19

Programările se pot face peplatforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător, prin intermediul medicului de familie, la numărul de telefon 021.414.44.25 sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Localizarea cabinetelor destinate vaccinării cuAstraZeneca

Cele 180 de unități de vaccinare din țară sunt împărțite astfel:

București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3),Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna(2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița(2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6),Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3),Vaslui (3), Vrancea (3).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`