Alexandru Rafila, previziune sumbră: Putem ajunge la 25.000 de cazuri pe zi

Alexandru Rafila, previziune sumbră: Putem ajunge la 25.000 de cazuri pe zi
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila a declarat într-o conferință de presă că România ar putea ajunge la 25.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi în luna decembrie.

Alexandru Rafila, despre numărul cazurilor de coronavirus

„Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi anume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major se poate ajunge la această situaţie. Problema nu este a numărului de cazuri, problema majoră este legată de două elemente – ce facem cu pacienţii care au forme medii şi care trebuie internaţi şi ce facem cu pacienţii care au forme grave şi trebuie duşi la terapie intensivă”, a afirmat reprezentantul României la OMS și candidatul PSD la alegerile parlamentare.

Alexandru Rafila a declarat că trebuie să crească capacitatea de testare în România şi să ajungem la 80.000 – 100.000 teste efectuate zilnic sau chiar să depăşim jumătate de milion de teste făcute în cursul unei săptămâni.

„La situaţia actuală din România capacitatea de testare trebuie să crească substanţial. Părerea mea este că trebuie să putem să testăm între 80.000 şi 100.000 zilnic, adică să depăşim chiar jumătate de milion de teste efectuate în cursul unei săptămâni, iar acest lucru trebuie făcut permanent. Există însă probleme legate de funcţionarea unor laboratoare, mai ales în zilele de week-end, când se lucrează mai puţin. Mai mult, avem o problemă legată de proporţia de teste pozitive din totalul testelor efectuate. Gândiţi-vă că duminică am avut 40%, acum, în fiecare dintre zilele care au urmat, avem undeva între 25 şi 28%”, a explicat Alexandru Rafila joi într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

9.714 de cazuri noi de COVID-19 și 121 de decese în 24 de ore, în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 9.714 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național și 121 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore. Potrivit autorităților, în unitățile sanitare de profil sunt internate 12.061 de pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care 1.014 sunt în secțiile de Terapie Intensivă din țară.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, cu precizarea că191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie