Alexandru Rafila, despre aglomerația de la pelerinajul Sfintei Parascheva: ”Orice manifestare care implică un număr mare de oameni are riscuri. Se putea găsi un sistem care să evite aglomerația”

Alexandru Rafila, despre aglomerația de la pelerinajul Sfintei Parascheva: ''Orice manifestare care implică  un număr mare de oameni are riscuri. Se putea găsi un sistem care să evite aglomerația''

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății,Alexandru Rafila a vorbit, joi seară, la B1 TV, despre aglomerația de la pelerinajul de laSfânta Parascheva. Măsurile impuse de pandemie nu au fost respectate,sute de oameni s-au îmbulzit cu forţele de ordineşi au încercat să intre cu forţa în curtea catedralei din Iaşi.

,,În mod evident că orice manifestare care implică un număr mare de oameni la care nu se pot asigura măsurile de distanțare, indiferent că este pelerinaj sau alt tip de eveniment, are niște riscuri. Evitarea riscului este importantă.

Din punct de vedere organizatoric, ca întotdeauna, ar putea să fie mai bine făcute lucrurile. Mă gândeam la modul de acces de la metrou, care nu permite oamenilor să se înghesuie, pentru că trebuie să intre pe rând pe niște porți.

Se putea găsi un sistem asemănător care să evite aglomerația.”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

Oamenii ajunși lamoaștele Sfintei Parascheva s-au îmbrâncit cu autoritățile

Aceștia au fost deranjați că nu pot ajungela sfintele moaşte.Fără mască de protecţie, fără distanţare socială,oamenii au început să se împingă cu jandarmii, să huiduie şi să ţipe. Unii au începutchiar să scandeze pentru ”libertate”.

Jandarmii au încercat să îi potolească, pentru ca slujba să se desfășoare în continuare în liniște.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie