Alexandru Rafila: „De mască am putea scăpa prin toamnă sau …”

Alexandru Rafila: „De mască am putea scăpa prin toamnă sau ...
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre scenariul în care cetățenii își vor desfășura activitatea în mod obișnuit, fără a mai fi obligați să poarte mască.

În opinia medicului Rafila, deputat PSD, eliminarea obligativității purtării măștii ar putea fi aplicată fie în toamna anului 2021, fie atunci când vor fi vaccinați10 milioane de cetățeni.

„De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măştii ar trebui să devină voluntară. Nu cred că atingem 10 milioane de vaccinaţi dacă nu creştem la 100.000 pe zi”, a declarat Alexandru Rafila pentru DigiFM.

Florin Cîțu, mai optimist decât Alexandru Rafila

Premierul Florin Cîțu a anunțat un termen optimist pentru revenirea la normalitate. Potrivit oficialului de la Guvern, restricțiile dure ar putea fi eliminate în vară.

„Campania de vaccinare, ştiţi foarte bine, iau în calcul lunile aprilie şi luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate şi în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinaţi. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populaţie care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârşitul lunii mai de revenirea la normalitatea”, a declarat Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`