Alexandru Rafila avertizează: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”

Alexandru Rafila avertizează: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă la începutul toamnei și avertizează că sezonul gripal poate fi unul mai serios anul acesta comparativ cu alți ani, scriu stirileprotv.ro.

În plus, acesta a mai precizat că pentru a se preveni infecția cu Covid-19 în unitățile școlare se va păstra planul de până acum, în care nu contează numărul de infectări, ci capacitatea sistemului medical de a primi persoanele infectate.

Alexandru Rafila, despre sezonul gripal: „Va fi mai serios”

Rafila se așteaptă ca sezonul gripal de anul acesta să fie unul mai serios decât până acum. Acesta a vorbit și despre modul în care vor fi luate deciziile la nivelul școlilior în ceea ce privește situația pandemică.

„La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, a declarat Rafila, în cadrul unei conferințe susținute la Timișoara.

„Remarcaţi faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice, valul 5 şi 6, şcolile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă”, a adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`