Alexandru Rafila: Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19

Alexandru Rafila: Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Aproape 20% dintre români au trecut deja prin boala provocată de COVID-19, fără să își fi dat seama, consideră senatorul PSD Alexandru Rafila. De asemenea, senatorul PSD a criticat Ministerul Sănătății, pentru faptul că a pu la îndoială datele referitoare la incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală.

Alexandru Rafila: Numărul infectărilor de COVID-19 în România, peste 20% din populație

Acesta a precizat pentru Antena3 că asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri: „Asistăm la o aparență reducere a numărului de cazuri și în mod evident, dacă se iau decizii la relaxare, se ține cont de acest număr redus. Impactul potențial al tulpinii mutante nu a fost constatat până în momentul de față.” este părerea Profesorului Rafila.

Alexandru Rafila a criticat totodată faptul că Ministrul Sănătății este cel care pune la îndoială datele comunicate, pe baza cărora au fost relaxate măsurile:

„Ministrul Sănătății nu înțeleg de ce pune la îndoială datele. Dansul are toate pârghiile că să nu le mai pună la îndoială și mai ales că să nu ne mai pună pe noi la îndoială. Coordonează întreagă activitatea legată de stare și cred că deja era suficient timp că aceste lucruri să devină funcționale de la instalarea noului Guvern.

Raed Arafat: Există un număr de infectări cu coronavirus peste numărul raportat

Secretarul de statRaed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, vineri, de ce mereu sunt mai multe cazuri de coronavirus decât cele raportate oficial. Una dintre explicații este aceea că unele persoane au SARS-CoV-2, dar nu prezintă simptome. Tocmai de aceea, ele nu se testează, deci nu se știe oficial că ele sunt infectate. În schimb, ele transmit boala.

„Toată lumea a zis că există un număr de cazuri. Aici nu e vorba numai de București. În toată țara există un număr de cazuri peste numărul raportat, care nu știm cât este, dar care există. Pentru că există testele rapide și oamenii nu le raportează toate. Acest lucru s-a recunoscut mereu.

Nimeni n-a zis că numărul cazurilor e fix numărul care a fost raportat, pentru că e imposibil să fie așa. Sunt oameni cu simptome ușoare care nu se testează, care au virusul, suntasimptomaticicare au virusul și care nici nu știu că îl au și-l răspândesc și nu se testează.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri