Alexandru Dimitriu (USR), despre sălile de detenție din școli: Nu înțeleg care e logica. Cred că doamna ministru s-a uitat la filme americane, dar acolo era o procedură. Era după ore, deci nu în timpul orelor (VIDEO)

Alexandru Dimitriu (USR), despre sălile de detenție din școli: Nu înțeleg care e logica. Cred că doamna ministru s-a uitat la filme americane, dar acolo era o procedură. Era după ore, deci nu în timpul orelor (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu, consilier local USR, a vorbit în emisiuniea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre sălile de detenţie din şcoli.

„Sunt niște lucruri pe care nu le înțelegem”

Dimitriu a precizat că nu înțelege logica acestei decizii și vor fi mai multe efecte negative asupra elevilor, în urma acestei decizii.

“Nu înțeleg care este logica, pentru că odată ce extragi un copil din colectivitate, eu văd următorul efect. E un public shaming în ceea ce îl privește pe el, ‘ia uite-l și pe ăsta, l-a prins profa’, 1 la mână. 2 la mână, el nu mai învață lecția, dacă l-ai scos din clasă și că spunea și urmează să facă, păi și cu cine face, că învățătoarea/profesorul rămâne cu clasa.

Sunt niște lucruri pe care nu le înțelegem și mai e o chestiune ce ține de subiectivism. Eu, din păcate, nu am încredere în profesori, în ceea ce privește momentul în care o să spună ‘tu ieși afară’. Pe noi ne dădeau afară, țin și eu minte că am pățit-o și eu de câteva ori, n-am fost un sfânt, din nefericire, deși nici nu poți să fii sfânt.

Te dădea afară, dar te dădea afară 5 minute și pe urmă te chema înapoi. Dacă nu te găsea, atunci aveai o problemă.

Să pui la nivel legislative, să faci lucrul ăsta, foarte clar … o să știe toată lumea că e cameră de detenție, chiar dacă îi spune altfel, așa îi va rămâne patalamaua.

Și mai e ceva. Cred că doamna ministru s-a uitat la filme americane și a văzut că acolo era detention room și așa mai departe, dar acolo era o procedură, erau mai mulți, era după ore, deci nu în timpul orelor. Tu sufereai o pedeapsă în sensul că mai trebuia să înveți ceva după ce se termina programul, asta era pedeapsa.

(…) Sau știi că urmează să te asculte, n-ai învățat lecția și începi să faci pe nebunul ca să te scoată din clasă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)