Alexandru Cumpănașu are o avere fabuloasă: Venituri uriașe, terenuri intravilane, vile, apartamente și mașini alcătuiesc profilul unui prezidențiabil de lux
Familia Cumpănașu a câștigat, doar în anul 2018, peste 1,6 milioane de lei, și deține șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane. Averea sa fabuloasă a fost scoasă în lumină în momentul în care declarația de avere a lui Alexandru Cumpănașu a fost publicată pe pagina de Internet a Biroului Electoral Central, după cum o impune legislația în vigoare.
Suspectat de BEC că ar fi fraudat strângerea de semnături, Alexandru Cumpănașu predă cursuri la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, deși chiar el însuși a recunoscut că nu și-a obținut diploma de licență, deci că nu a finalizat facultatea. (Detalii AICI)
Dacă de la SNSPA el primește un salariu de aproape 67.000 de lei anual, Romaqua Group îi oferă circa 79.000 de lei, iar Asociația de Acreditare din România alți 8.000 de lei. Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării vine și ea cu un salariu anual de aproximativ 59.000 de lei pentru Cumpănașu, completând astfel veniturile sale uriașe, majoritatea provenite din fonduri publice.
Pe lângă salarii, a avut venituri din drepturi de autor și prestări servicii: De la Asociația pentru Implementarea Democrației – peste 580.000, Asociația Centrul pentru Integritate – 47.000, CNCIR – 120.000, asociația de Acreditate din România, aproape 67.000 lei. De asemenea, din chirii a încasat peste 106.000 de lei, scrie hotnews.ro.
Cele trei terenuri intravilane cumpărate de Alexandru Cumpănașu însumează o suprafață totală de peste 600 de metri pătrați. Nici la nivel de apartamente nu stău prea rău, având în vedere că cele patru locuințe ale sale depășesc și ele o arie totală de 1.200 metri pătrați.
Alexandru Cumpănașu și-a cumpărat și două mașini, un Subaru din 2008, respectiv un Mercedes din 2018.
SNSPA susține că Alexandru Cumpănașu nu a fost nici profesor titular, nici cadru didactic asociat
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) susține prin intermediul unui comunciat de presă că Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al instituției. Acesta ar fi fost plătit în calitate de expert într-un program cu fonduri europene. (Detalii AICI)