Alex Costache: În cazul Microsoft sunt VINOVAȚI toți – Iorga, Morar, Țulus, dar și Kovesi

Alex Costache: În cazul Microsoft sunt VINOVAȚI toți - Iorga, Morar, Țulus, dar și Kovesi

Palma dată de DNA justiției, după clasarea mega-dosarului Microsoft în privinţa acuzaţiilor aduse pe numele a 7 miniştri ca urmare a prescierii faptelor, este aspru criticată chiar și de cei care, până acum, erau susținătorii Laurei Codruța Kovesi și ai instituției pe care aceasta o conduce.

Unul dintre aceștia este jurnalistul Alex Costache. Recunoscut susținător al DNA, acesta critică decizia luată de Kovesi și oamenii săi.

Cine e de vina pentru dezastrul DNA din dosarul Microsoft cu ministrii PSD ai Guvernului Nastase? E vorba de incompetenta, eroare de interpretare sau mai mult, adica intentie?

Dupa mine, vinovatii sunt in ordine:

1. In primul rand, procuroarea de caz, Iorga Moraru.

2. fostii ei sefi directi adica seful de sectie Doru Tulus si Daniel Morar pentru ca infractiunile sunt comise in 2004 si ei au fost sefi in perioada 2005-2013.

3. urmatorii sefi, adica Claudiu Dumitrescu, adjunctul de sectie Paul Dumitriu, adjunctul lui Kovesi responsabil direct de sectia a 2-a Calin Nistor si, above all, Codruta Kovesi”, scrie Alex Costache într-o postare pe Facebook.

Atât adversarii, cât și susținătorii luptei anticorupție dau acum în DNA “pe bună dreptate”, susține jurnalistul.

Daca se prescria pe 21 octombrie 2014, de ce au cerut aviz pentru ministri abia pe 26 septembrie 2014? Avizul cerut intrerupe sau nu prescriptia? Unii juristii spun ca da, altii ca nu.

Daca dna Iorga Moraru a inceput urmarirea penala fata de Ecaterina Andronescu, de exemplu, abia dupa ce a intervenit prescriptia, sefii ei de ce nu au reactionat? Dormeau? Nu au vazut? Nu au tras-o de manecutza? Intelegem ca procurorul de caz e independent, dar esecul e al intregii institutii, nu doar al lui.

In apararea lor, spun ca a fost o eroare de interpretare a normelor de calculare a prescriptiei. Ei considerau ca prescriptia curge de la data ultimei plati, adica in 2009 ceea ce se insemna ca s-ar fi prescris abia in 2019. Termenul de prescriptie la abuz e de 10 ani.

Or Inalta Curte a decis – in ianuarie 2014 ! – ca termenul de prescriptie curge de fapt din momentul ultimei fapte comise, adica adoptarea in guvernul Nastase a HG prin care s-a parafat contractul cu Microsoft pe 21 octombrie 2004.

In ce il priveste pe Funeriu, DNA spune ca nu sunt probe impotriva lui. Pai atunci de ce au mai cerut aviz? Aici de vina sunt in primul rand Iorga Moraru si Kovesi, ca ea a cerut, nu?”, adaugă Costache.

Pentru jurnalistul TVR, “cea mai mare dezamăgire” este Călin Nistor “că el era în ochii mei profesionistul din DNA.”

Sustinatorii anticoruptiei critica acum DNA pentru ca nu a facut treaba buna si a scapat niste potentiali mari hoti intr-un dosar cu un prejudiciu de 67 milioane de dolari”, conchide Alex Costache.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie