Alerta sanitară în Bulgaria: Primul caz de holeră înregistrat din ultimul secol

Alerta sanitară în Bulgaria: Primul caz de holeră înregistrat din ultimul secol
Sursa foto: Freepik

Alertă sanitară în Bulgaria, unde a înregistrat primul caz de holeră în ultimii 103 ani. Pacientul, un cetățean indian de 23 de ani care locuiește în Bulgaria, s-a întors recent din New Delhi, India, unde a călătorit între 13 august și 2 septembrie. Acesta a început să manifeste simptome pe 3 septembrie, iar diagnosticul de holeră a fost confirmat de Laboratorul Național pentru Infecții Bacteriene Periculoase la Centrul Național de Boli Infecțioase și Parazitare din Sofia​.

Pacientul a fost izolat într-o cameră de spital cu facilități sanitare separate pentru a preveni răspândirea bolii. De asemenea, o altă persoană care a fost în contact apropiat cu pacientul a fost plasată în carantină obligatorie, dar până acum nu a prezentat simptome și testele sale sunt negative. Instituția medicală a implementat proceduri stricte de dezinfecție și protecție​.

Holeră este o boală extrem de contagioasă, transmisă prin ingestia de alimente sau apă contaminate, caracterizată prin simptome gastrointestinale severe și deshidratare. În trecut, Bulgaria a întâmpinat epidemii semnificative de holeră, ultima dată în perioada 1914-1918, cu un caz singular raportat ulterior în 1921. Boala a fost eradicată în mare parte din Europa datorită purificării și clorinării apei​.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`