Alertă meteo: Mai multe zone vor fi lovite de un ciclon. Se aşteaptă vijelii şi furtuni care apar din senin

Alertă meteo: Mai multe zone vor fi lovite de un ciclon. Se aşteaptă vijelii şi furtuni care apar din senin

Vremea în România creează o diviziune clară: o parte a țării este lovită de furtuni violente, în timp ce cealaltă se topește sub razele soarelui. Începând de mâine, meteorologii anunță că temperaturile vor depăși pragul caniculei în întreaga țară. Mai mult, de la sfârșitul săptămânii se prognozează un val de ploi în zonele de coastă. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru apariția bruscă a vijeliilor și furtunilor și în alte regiuni, chiar și în condiții aparent liniștite.

Dezastru natural în județul Hunedoara

Într-o localitate din Hunedoara, un potop devastator s-a abătut asupra comunității în urma unei ruperi de nori. Ploaia neîncetată a transformat străzile în adevărate râuri, iar apele furioase se revărsau cu putere, lăsând în urmă distrugeri și dezastru. Bătrânii, înțelegând neputința lor în fața acestei furii naturii, priveau cu tristețe și îngrijorare cum apele învolburate își croiau drum prin casele lor.

În altă regiune a țării, în Bacău, a avut loc o furtună de grindină de dimensiuni impresionante, cu bucăți de gheață cât oul de porumbel, care a devastat grădinile și culturile oamenilor. În urma acestei furtuni, o pătură albă de gheață a acoperit întreaga zonă. La Cluj, munca oamenilor a fost perturbată de precipitațiile abundente. Ploaia a provocat inundații și a afectat activitățile agricole și industriale ale comunității.

În județul Mureș, mai multe localități au fost afectate de puternice vijelii. Vântul violent a smuls un copac înalt și l-a doborât peste o stație de autobuz. Din fericire, în momentul incidentului nu se aflau călători în zona respectivă. Traficul a fost blocat timp de peste o oră în urma acestui incident.

Și în orașul Târgu Mureș, ploile au generat dificultăți pentru locuitori. Numeroase curți și subsoluri au fost inundate, cauzând probleme semnificative, scrie Observator.

Caniculă extremă în România: Temperaturi record și averse în est

Un bulevard recent modernizat în Bârlad a devenit acum un lac. Un tânăr merge prin apa care îi ajunge până la glezne și îl cară pe un altul în spate. Planurile turiștilor aflați în vacanță la mare au fost distruse de vreme. Nori negri s-au adunat deasupra plajei din Costinești. Cu toate acestea, ploaia s-a abătut asupra Constanței.

Vremea continuă să urmeze tendința lunii iunie, cea mai ploioasă lună din an, și aduce furtuni în mare parte a țării până cel puțin mijlocul lunii iulie. Un nou val de ploi va intra în țară la mijlocul acestei săptămâni și va aduce cantități semnificative de apă, mai întâi în Ardeal, iar apoi ciclonul se va poziționa pe litoral, spre finalul săptămânii. În ciuda furtunilor, sunt așteptate temperaturi caniculare.

Prognoza meteo indică faptul că valul de căldură se va intensifica în următoarele zile. În mijlocul săptămânii, temperaturile vor depăși pragul caniculei, ajungând la 36, poate chiar 37 de grade la umbră în sud-estul ţării. În plus, umiditatea aerului va fi foarte ridicată, ceea ce va accentua disconfortul termic și va face atmosfera greu de suportat.

Avertizarea de caniculă este valabilă pentru următoarele trei zile. Spre sfârșitul săptămânii, temperatura va scădea ușor, iar ploile vor fi prezente doar în estul ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)