Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă: O instalație electrică s-a supraîncălzit. Angajații au fost evacuați  

Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă: O instalație electrică s-a supraîncălzit. Angajații au fost evacuați  
sursa foto: SNN/Facebook

O instalație electrică de la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a supraîncălzit, marți, angajații din zona afectată fiind evacuați, informează Știrilor Pro TV. Totul s-a întâmplat în jurul orei 15.00 aproape de laboratorul chimic al Centralei Nucleare.

O instalație electrică de la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a supraîncălzit

Alarma a fost dată de mai mulți angajați care au observat fum în sistemul de ventilație, potrivit precizărilor venite de la reprezentanții Nuclearelectrica.

Echipele de intrevenție au constatat că nu era vorba despre un incendiu. Fumul provenea de la supraîncâlzirea unui dispozitiv electric din sistemul de ventilație. Incidentul ar fi avut loc pentru că protecția de temperatură ridicată a echipamentului nu a funcționat la parametri normali.

De asemenea, reprezentanții Nuclearelectrica au transmis că nici personalul, nici sistemele Centralei Nucleare de la Cernavodă și nici mediul nu au avut de suferit în urma acetui incident.

Comisia Europeană a avizat acordul dintre România și SUA în domeniul cooperăriinuclear-civile

La finalul lunii noiembrie, Ludovic Orban, premier în funcție în acel moment, anunța că acordul interguvernamental între SUA și România în domeniul cooperăriinuclear-civile a primit avizul Comisiei Europene.

„Ministrul Economiei, Virgil Popescu, m-a informat că acordul interguvernamental între SUA și România în domeniul cooperării în nuclear-civil a primit avizul Comisiei Europene. Prin această avizare a proiectului nostru de acord putem spune că suntem mai aproape de construcția reactorului 3 și 4 de la Cernavodă cu parteneri strategici, din SUA și din UE, și suntem foarte fericiți că am primit acest acord din partea Directoratului de Energie al Comisiei Europene care ne va permite să semnăm acordul în forma definitivă și să pornim demersurile pentru construcția reactorului 3 și 4 de la Cernavodă”, spunea atunci Ludovic Orban.

La începutul lunii octombrie, Ministrul Economiei,Virgil Popescu, și Secretarul american pentru Energie,Dan Brouillette, au semnat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în extinderea și modernizarea programului de energie nucleară civilă din România.

Țara noastră va folosi astfel expertiza și tehnologia Statelor Unite cu o echipă multinațională pentru construcţia reactoarelor 3 și 4, dar și pentru retehnologizarea Unității 1 de la Centrala de la Cernavodă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara atunci că ”un termen fezabil” pentru contrucția celor două reactoare este anul 2030.

”Reactorul 2 este construit în 2007, nu are nevoie de retehnologizare. Durata de viață a reactorului 1 se apropie de sfârșit în 2026, de aceea e nevoie de o extindere de duratei de viață. Extinderea duratei de viață cu încă 20 de ani a reactorului 1 va permite continuare funcționării în siguranță a acestuia”, a mai spus Virgil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot