Alertă în Dobrogea. Autoritățile caută o posibilă dronă prăbușită în Tulcea și Galați. Localnicii, avertizați prin mesaj RO-Alert

Alertă în Dobrogea. Autoritățile caută o posibilă dronă prăbușită în Tulcea și Galați. Localnicii, avertizați prin mesaj RO-Alert
Portul ucrainean Reni, atacat de ruși.

Altă alertă la granița României. Localnicii din Galați și Tulcea au fost avertizați prin mesaj RO-Alert privind posibila cădere a unor obiecte din spațiul aerian, mesaj urmat de bubuituri. Autoritățile caută o eventuală dronă prăbușită.

Echipajele nu au găsit nimic

Echipaje de poliție, pompieri și jandarmerie caută resturi din dronă pe câmpul de la marginea Galațiului, dar nu au găsit nimic, conform observatornews.

Localnicii au fost sfătuiți, timp de 90 de minute, să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă sau să rămâne în case și, bineînețeles, să își păstreze calmul. Cei din aceste zone s-au obișnuit deja cu mesajele RO-Alert din ultima vreme și așteaptă un răspuns din parte oficialilor.

Locuitorii au auzit bubuituri, în timp ce oamenii legi nu au auzit nimic, pentru că au fost în oraș, au spus ei, unde nu s-a auzit nicio bubuitură.

Prefectul județului Galați a transmis că cineva a alertat autoritățile prin apel la 112, cum că ar fi căzut ceva. S-a primit o informaţie că ar fi căzut ceva, dar nu ştim exact ce şi cum. S-a măturat toată zona. Zona rămâne izolată până mâine dimineaţă. Mâine la 6 jumătate o să începem să căutăm iar. Cineva din Galaţi. A sunat la 112”, a transmis Sorin Claudiu Gavril, prefectul județului Galaţi.

Mesajul MApN

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.
În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.
MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.
Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației”, a informat MApN printr-un comunicat de presă.

Încă din luna iulie 2023, imediat după ce Rusia s-a retras din acordul privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, rușii au început să atace infrastructura ucraineană de la Dunăre, iar unele dintre ținte au fost porturile Ismail și Reni, care se află la graniță cu România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi