Alertă de obezitate în rândul copiilor și adolescenților. Pediatrii dezvăluie ce alimente nu le oferă niciodată copiilor lor

Publicat: 23 07. 2024, 13:25
Foto: Pexels.com

Cea mai mare dorință a părinților privind copiii lor este să fie sănătoși, însă în societatea actuală, această dorință poate să fie mai greu de îndeplinit.

Ce alimente ar trebui evitate sau limitate

Dr. Elizabeth Davis, medic pediatru și medic de medicină sportivă, le sugerează părinților să pună accent pe moderație și pe răsfățurile ocazionale, atunci când vine vorba despre dietă, potrivit g4food.ro. 

Există pediatrii care le limitează copiilor lor consumul de anumite alimente. Dr. Christina Johns evită bomboanele tari din cauza conținutului lor ridicat de zahăr, a riscului de carii dentare, a deteriorării smalțului și a pericolului de sufocare.

Dr. Candice Jones se abține să le dea copiilor săi alimente ambalate foarte procesate, precum pastele bolognese și tăiței ramen. Medicul alege să îi ofere copilului său alimente care au un conținut mai scăzut de sare și grăsimi nesănătoase.

Băuturile energizante sunt descurajate de Dr. Yami Cazorla-Lancaster, care subliniază pericolele nivelului ridicat de cofeină și ale altor substanțe nocive, care pot duce la supradoze de cofeină, insomnie, probleme cardiace, convulsii și chiar moarte.

Peștele bogat în mercur și sucurile carbogazoase sunt evitate

Dr. Elizabeth Davis evită peștele bogat în mercur, cum ar fi macroul, marlinul, peștele-spadă și tonul, din cauza riscului de toxicitate a mercurului, care poate afecta sistemul nervos și creierul în dezvoltare la copiii mici.

Dr. Jennifer Trachtenberg nu a servit niciodată sucuri sau sucuri răcoritoare carbogazoase copiilor ei din cauza conținutului lor ridicat de zahăr și a fibrelor scăzute.