Alerta de mega-cutremur din Japonia a creat anxietate și stres locuitorilor

Alerta de mega-cutremur din Japonia a creat anxietate și stres locuitorilor
Sursa foto: INFP

O mare parte a țării rămâne sub avertizare de mega-cutremur până joi. Acest lucru a dus la anxietate larg răspândită în rândul locuitorilor, cumpărături din precauție și anulări de călătorie în zonele afectate, anunță Le Monde.

Oamenii se aprovizionează cu toalete portabile, conserve, orez și apă

Agenția de Meteorologie a Japoniei (JMA) și-a menținut avertismentul de „mega-cutremur”, ridicând întrebări cu privire la predictibilitatea cutremurelor și provocând anxietate larg răspândită în întregul arhipelag. Unii se aprovizionează cu lucruri esențiale. Alții își anulează călătoriile în zonele afectate.

Îngrijorarea este exacerbată de decizia primului ministru Fumio Kishida de a anula o călătorie în Asia Centrală pentru a „își asuma responsabilitatea pentru gestionarea crizelor”.

Alerta a fost emisă pentru o săptămână în urma cutremurului cu magnitudinea 7,1 din zona Miyazaki (sud-vest) din 8 august. Dezastrul s-a soldat cu 14 răniți și unele pagube materiale, dar epicentrul a fost localizat în Jgheabul Nankai.

JMA se teme că s-ar putea produce un mega-cutremur cu magnitudinea mai mare de 8 în această zonă de falie, unde placa filipineză se scufundă sub placa eurasiatică și se întinde pe aproape 700 de kilometri de la golful Suruga (central Japoniei) până la estul Kyushu (sud-vestul Japoniei). Un total de 707 municipalități sunt sub avertizare.

De atunci, japonezii și-au înmulțit cumpărăturile de precauție, provocând lipsuri. Produsele populare de pe site-urile de comerț electronic includ toalete portabile, conserve, orez și apă. În plus, magazinele din Tokyo restricționează achizițiile de apă la un bax de sticle de persoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`