Alertă de CORONAVIRUS la OSIM: Toți angajații vor fi testați, după ce femeia din București a fost confirmată cu Covid-19

Alertă de CORONAVIRUS la OSIM: Toți angajații vor fi testați, după ce femeia din București a fost confirmată cu Covid-19

Femeia de 42 de ani din Bucureşti, a doua persoană confirmată cucoronavirus în Capitală, lucrează la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

În acest context, s-a luat deciziatestării tuturor angajațiloracestei instituții.

Femeia ar fi fost la muncă timp de o săptămână din momentul contactului cu persoana purtatoare. Mai mult, există uspiciune de coronavirus și laParlamentul României. Toţi angajaţi Comisiei pentru Învăţământ din Senat au fost trimişi acasă. Asta în condițiile în care femeia de 42 de ani din București, infectată cu coronavirus și care lucrează la OSIM, este colegă cu cu un bărbat a cărei soție este angajată la Comisia pentru Învățământ din Senat.

”A fost depistată pozitiv o angajată de la OSIM unde lucrează soțul unei doamne angajată la Comisia pentru Învățământ. Preventiv toți angajații au fost trimiși acasă până la noi directive și în acest context nu vom putea ține ședința de săptămâna aceasta”, a declarat pentru B1.ro, Mihai Goțiu, senator USR.

Amintim, în acest context, că este anchetă epidemiologică și la Guvern, unde o bucătăreasă de la Palatul Victoria este mama unui băiat care lucrează în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani, din Capitală, infectată cu coronavirus.

În România sunt în acest moment 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 70 de ani, din județul Mureș.

Ea se afla în izolare la domiciliu încă din 6 martie, întrucât revenise în țară din Italia, zona Ancona – Bologna, iar sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`