Alerta cu bombă de la Tribunalul București s-a dovedit a fi falsă (VIDEO)

Alerta cu bombă de la Tribunalul București s-a dovedit a fi falsă (VIDEO)

Clipe de panică, vineri dimineață,la Tribunalul Bucuresti. Instituția a fost evacuatăîn urma unei alerte cu bombă, care ulterior s-a dovedit a fi falsă. Avertismentul a fost primit noaptea pe e-mail, dar a fost vazut abia dupa ora 9. Spațiul a fost verificat mai multe ore de către specialiști pirotehniști. De asemenea, toate şedințele de judecată au fost întrerupte.

UPDATE, 5 iunie, ora 15.00 – Alerta cu bombă de la Tribunalul București s-a dovedit a fi falsă.

Este alertă cu bombă la Tribunalul București. Pe o adresă de e-mail a instanței a fost trimis vineri un mesaj potrivit căruia în sediul instituției se află o bombă care va exploda.

Sediul Tribunalului București, vizat de o alertă cu bombă

La sediul instanței au fost luate toate măsurile pentru ca oamenii să fie în siguranță, se fac evacuări din cadrul Tribunalului București, iar Serviciul pirotehnic din cadrul Serviciului Român de Informații face verificări. Traficul din zonă a fost deviat, iar zona a fost delimitată.

Este vorba despre o clădire foarte mare și, totodată, extrem de aglomerată, Tribunalul București fiind cea mai aglomerată instanță din România. Astfel, verificările ar putea dura foarte mult timp.

În același timp, autoritățile fac cercetări pentru a identifica persoana care a trimis e-mailul de amenințare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mai multe cazuri de alertă cu bombă în Capitală în ultimele luni

De la începutul anului, în Capitală au existat numeroase cazuri de alerte cu bombă. Cele mai multe dintre ele s-au dovedit, în cele din urmă, a fi false.

În luna februarie o alertă cu bombă a fost chiar în centrul Bucureștiului, pe strada Ion Câmpineanu. Un echipaj antitero a intervenit de urgență după ce în zonă a fost descoperită ogeantă suspectă, lasată nesupravegheată.

Tot în februarie, o amenințare cu bombă a vizatPrimăria Sectorului 2 din Capitală. Un cetățean a sunat atunci la 112, și a anunțat că va arunca în aer instituția, nemulțumit că nu i-au fost rezolvate niște probleme.

La începutul lunii martie, autoritățile au fost solicitate să intervină în urma unei alerte similare care viza un centrul comercial din zona Obor din Capitală. Asta după ce, cu câteva zile înainte, o altă alertă cu bombă vizase același mall din București.

Tot în luna martie, o persoană a sunat la 112 și a anunțat amplasarea unui dispozitiv exploziv peCalea Victorieidin București.De data aceasta, alerta s-a confirmat, fiind vorba despre mai multe mine antipersonal, găsite în subsolul unei clădiri din zona indicată de apelant.

Trei minori din Pitești sunt acuzați de amenințare teroristă: Au amenințat cu detonarea unei bombe pe Aeroportul Otopeni

Amintim, în acest context, că trei minori din Pitești au fost acuzați de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă, după ce au sunat de mai multe ori la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București și au amenințat cu detonarea unei bombe, au anunțat joi, procuroriii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse”,se arată într-uncomunicatalDIICOT.

Procurorii anti-mafieși ofițerii de poliție judiciară au efectuat mai multe pecheziții în acest caz, în urma cărora au fost ridicate zece telefoane, 12 cartele telefonice, trei unităţi de calcul, șapte unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`