Alertă alimentară în România! Un restaurant din Baia Mare a fost închis după ce 50 de elevi de la două licee au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare.
Rezultatele analizelor de laborator au confirmat prezenţa bacteirie Salmonella,atât la personalul care a fost de serviciu, cât şi la pacienţii care au ajuns la spital, după cum arată Carme Sima, director adjunct a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş.
„În mod normal, organizatorul de eveniment are obligaţia să păstreze pentru 48 de ore probe de alimente, din meniul preparat. Pentru că lucrul acesta nu s-a întâmplat, a fost sancţionat cu o amendă şi, având în vedere că în două date diferite au apărut două suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, a avut o suspendare temporară de activitae, până la remedierea deficienţelor. Ceea ce s-a constatat ulterior din investigaţiile bacteriologice nu a făcut decât să amâne redeschiderea, până la rezolvarea tuturor problemelor care au fost identificate, atât la data primului control cât şi din informaţiile ulterioare”, a spus ea, citată de adevarul.ro.
Elevii de la două licee au ajuns la spital la sfârşitul lunii mai, în urma banchetelor de absolvire. Simptomele infecţiei cu Salmonella sunt, de obicei, greaţă, vărsături, diaree, dureri abdominale etc. Medicii recomandă prezentarea de urgenţă la medic.