Alergiile de primăvara, declanșate de anumite plante. Mulți români le au în grădină

Alergiile de primăvara, declanșate de anumite plante. Mulți români le au în grădină
Foto: Pixabay

Venirea primăverii este mult așteptată de români, însă în acest anotimp pericolul alergiilor severe revine în atenția medicilor, care trag un semnal de alarmă cu privire la noile plante cultivate în România.

Mulți români suferă de alergiile de primăvară

Alergiile de primăvară atât copiii, cât și adulții care au suferit recent de gripă sau alte infecții respiratorii. Medicii atrag atenția că este crucial să se diferențieze simptomele alergiilor de cele ale gripei, pentru a putea oferi un tratament adecvat, scrie Click.

Copiii care suferă de astfel de alergii sunt mai predispuși la complicații, cum ar fi astmul, rinita alergică sau urticaria.

Potrivit Societății Române de Alergologie, anumite specii de plante, inclusiv cele din categoria coniferelor, pot declanșa reacții alergice severe.

Ce plante pot declanșa alergiile de primăvară

Iasomia poate declanșa reacții alergice cum ar fi strănutul excesiv. O alternativă minunată este mazărea dulce, cu flori la fel de parfumate, care se regăsește și în România sub numele de Măzărichea parfumată sau Sângele voinicului.

Ienupărul poate cauza febră de fân sau probleme ale pielii. Rozmarinul este o alternativă mai blândă, cu o înălțime variabilă și arome care atrag atât albinele, cât și admirația vecinilor.

Glicina poate provoca alergii severe. Clematitele oferă o alternativă sănătoasă și la fel de frumoasă, cu flori care rezistă mai mult timp și sunt la fel de ușor de dirijat pe garduri sau suporturi.

Mușețelul, deși este cunoscut pentru proprietățile sale calmante, poate agrava simptomele alergiilor de primăvară. Cimbrul lămâios poate fi o alternativă excelentă, oferind frunze perfecte pentru rețete culinare delicioase.

Ricinul poate provoca reacții alergice neplăcute din cauza polenului său. În schimb, hibiscusul oferă flori efemere, dar spectaculoase, fără a aduce disconfortul alergic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)