Alegătorii din Costinești, așteptați din nou la urne pentru a-și vota primarul. Se vor utiliza aceleași liste electorale ca la alegerile din 9 iunie

Alegătorii din Costinești, așteptați din nou la urne pentru a-și vota primarul. Se vor utiliza aceleași liste electorale ca la alegerile din 9 iunie
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alegătorii din Costinești sunt așteptați duminică, 7 iulie, la urne pentru a-ți vota primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a anulat alegerile pentru funcția de primar în comună, scrie Agerpres.

Alegătorii din Costinești își vor alege din nou primarul

Anularea alegerilor pentru funcția de primar, solicitare care a venit din partea Partidului Social Democrat – filiala Constanța, a fost admisă de BEC.

„Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa”, se arăta în hotărârea BEC.

La finalul lunii iunie, BEC a adoptat o hotărâre conform căreia modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin care va fi organizat pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti, în data de 7 iulie, va fi cel folosit la alegerile din 9 iunie, cu înscrierea candidaţilor în aceeaşi ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral.

De asemenea, la noul scrutin se vor utiliza aceleași liste electorale ca la alegerile din 9 iunie, care se actualizează.

BEC a mai informat că cetățenii care și-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie și data noului scrutin nu își vor putea exercita dreptul la vot.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:04 - De ce nu se dă mesaj Ro-Alert înaintea unui cutremur. Explicația lui Raed Arafat
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena