Alcoolul pe plajă face mai mai mult rău decât bine. Câte sute de litri de bere vând terasele zilnic

Alcoolul pe plajă face mai mai mult rău decât bine. Câte sute de litri de bere vând terasele zilnic
sursă foto: captură YT

Ce-ar fi vacanța la mare fără o bere rece sau un cocktail? Deși ideea le surâde multora, medicii ne atrag atenția că alcoolul, fie și în cantități mici, accentuează deshidratarea.

Terasele de pe malul mării se laudă că vând în jur de 300 de litri de bere pe zi

Alcoolul consumat când afară este foarte cald ne poate face mai mult rău decât bine, așa cum am fi tentați să credem. Chiar și așa, terasele de pe litoral au mulţi clienți, dovadă că vând, și 300 de litri de bere, pe zi.

După ce se instalează pe plajă, mulţi stau la coadă la terase ca să cumpere o băutură rece: un pahar de bere sau de gin tonic.

Urmează în topul preferințelor coktailurile alcoolice preparate cu răbdare și imaginație de barmani. Dezavantajul e ca toate conțin mult zahăr. Din păcate însă, salvamarii spun că zilnic intervin în situații în care, pe fondul consumului de alcool, turiștii se aventurează în larg.

Ivan Valentin, salvamar, pentru știrileProTV: „Consumase foarte mult alcool, apoi și-a luat avânt și a intrat în apă, apa era destul de agitată, valurile l-au luat, el nu avea funcții să înoate, înota lent, noi am intervenit și l-am scos imediat.”

Atenție! Temperatura ridicată a corpului, dată de consumul de alcool, poate duce la blocarea musculaturii în contact cu apa rece a mării, ceea ce face înotul imposibil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`