Albirea dentară cu laser la DENT ESTET – beneficii, tehnologie, recomandări
Culoarea naturală a dinților poate fi influențată de diverși factori externi și interni care determină modificarea nuanței smalțului, conducând astfel la îngălbenirea acestora sau la apariția petelor. Printre cei mai comuni factori se numără consumul de cafea, ceai, vin roșu, afine, dar și fumatul, acumularea de placă bacteriană, îmbătrânirea naturală a dinților.
Și cum zâmbetul este un element esențial al imaginii noastre, este evident că, în prezent, tot mai multe persoane caută soluții pentru a se bucura de un zâmbet alb și strălucitor. Albirea dentară a devenit, astfel, una dintre cele mai solicitate proceduri în domeniul stomatologiei, datorită rezultatelor rapide și eficiente.
Albirea dentară profesională
Albirea dentară profesională este o procedură simplă, neinvazivă, care nu provoacă disconfort și se realizează într-o singură ședință. Rezultatele acesteia pot dura între unu și doi ani, însă durata efectului depinde de stilul de viață și de respectarea unei igiene orale riguroase.
În cadrul clinicilor DENT ESTET, albirea dentară profesională se realizează cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră, precum laserul Epic Biolase, lampa Zoom Power și lampa Beyond Ultra. De asemenea, există și opțiunea albirii dentare cu gutiere Opalescence, procedură care poate fi realizată acasă.
Este important de menționat că albirea dentară poate fi aplicată doar pe dinți naturali. În cazul în care există lucrări protetice precum coroane, fațete sau obturații dentare, acestea nu vor răspunde la tratament. De asemenea, pentru dinții cu nuanțe mai închise se va constata o îmbunătățire a culorii, dar nu o albire totală.
Indicații înainte de tratament
Înainte de a începe tratamentul de albire dentară profesională, este esențial ca dinții să fie curați și sănătoși. Prin urmare, ședința de profilaxie devine o etapă obligatorie. Aceasta include detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, tratamentele cu airflow și fluorizarea.
Pe lângă faptul că sunt necesare pentru a asigura un tratament eficient, aceste proceduri oferă multiple beneficii suplimentare pentru sănătatea dentară pe termen lung. Astfel, o igienă orală corespunzătoare are impact semnificativ asupra stării generale de sănătate, nu doar a sănătății orale. Igiena precară poate duce la probleme grave, cum ar fi afecțiuni ale gingiilor, infecții, pierderea osului din maxilare și chiar boli cardiovasculare sau accidente vasculare cerebrale. Din acest motiv, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru prevenirea acestor riscuri, contribuind astfel la sănătatea pe termen lung.
Tipuri de albire dentară profesională în cadrul clinicilor DENT ESTET
- Albire dentară cu laserul Epic™ Biolase
Albirea dentară cu laserul Epic™ Biolase este una dintre cele mai avansate și eficiente metode disponibile în prezent, deoarece oferă rezultate foarte bune chiar și pentru pacienții cu dinți pătați sau îngălbeniți.
Procesul de albire dentară începe prin aplicarea unui gel special pe suprafața dinților. Eficiența tratamentului este semnificativ crescută prin activarea substanței cu ajutorul laserului, un pas rapid și precis. Întregul proces de albire cu laser se încheie într-un interval de aproximativ 5-10 minute, rezultatele fiind vizibile într-un timp foarte scurt.
- Albire dentară cu lampa Zoom Advanced Power
Lampa Zoom Advanced Power reprezintă cel mai sigur și eficient aparat pentru procedura de albire dentară, garantând rezultate de înaltă calitate. Fiecare ciclu durează aproximativ 15 minute, timp în care substanța de albire este aplicată pe dinte și activată prin expunerea la lumina specială, care intensifică efectul tratamentului. Rezultatele sunt vizibile imediat și pot fi menținute pentru o perioadă de până la 2 ani.
Albirea dentară la domiciliu. Care sunt riscurile
Există multiple opțiuni pentru albirea dinților realizată acasă. Unele metode comune includ benzile și geluri sub formă de stilou pentru albirea dinților. Aplicate direct pe dinți cu o perie sau o bandă subțire, aceste produse pe bază de peroxid îți pot albi dinții cu o nuanță sau două. Deși sunt mai economice, aceste produse nu oferă aceleași rezultate ca tratamentele realizate de profesioniști și pot cauza sensibilitate dentară sau iritație, dacă nu sunt folosite conform instrucțiunilor.
De aceea, este recomandată vizita la medicul specialist înainte de a alege o metodă de albire dentară la domiciliu. În cadrul clinicilor DENT ESTET, sunt disponibile gutierele Opalescence, cu ajutorul cărora albirea dentară se realizează treptat, efectul fiind durabil 1-2 ani.
Medicul realizează o amprentare necesară pentru personalizarea gutierelor. Datorită materialului confortabil din care sunt confecționate și datorită specificațiilor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului, care va dura între 9 și 14 zile.
Când nu este recomandată albirea dentară
Albirea dinților este o procedură din ce în ce mai solicitată, însă există și situații clinice în care aceasta nu este recomandată sau chiar posibilă.
De exemplu, persoanele care urmează tratamente cu anumite medicamente (antihistaminice, antihipertensive sau suplimentele de fier) pot observa modificări ale culorii dinților. Consumul de fier poate duce la apariția petelor sau schimbarea nuanței dintelui. De asemenea, există protocoale clare care trebuie respectate, iar, în anumite cazuri, albirea nu va avea niciun efect.
Sfaturi după tratamentul cu albire dentară
După tratamentul de albire dentară, este esențial să fie păstrată igiena orală obișnuită:
- periaj de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură
- în primele săptămâni, este indicat să se folosească o pastă de dinți pentru sensibilitate dentară, urmată de una cu efect de albire
- evitați fumatul 24 de ore
- evitați consumul de lichide cu coloranți sau folosiți un pai
- în primele 48 de ore, evitați fructele sau citricele, deoarece pot determina o sensibilitate a dinților.