Alba: Procurorii au reținut cinci suspecți din grupul de trafic de persoane cu legături în Franța

Alba: Procurorii au reținut cinci suspecți din grupul de trafic de persoane cu legături în Franța
Foto: adevărul.ro

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au reținut cinci suspecți dintr-o rețea de trafic de persoane cu legături în Franța. Reținerile vin în urma descinderilor de luni din Valea Jiului.

Cei cinci sunt deocamdată reținuți pentru 24 de ore vor fi duși în instanță cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Cele cinci persoane, un bărbat şi patru femei, fac parte dintr-o reţea de trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, citat de Mediafax.

Autorităţile franceze au emis pentru persoanele respective mandate de arestare europene, sub acuzaţiile de trafic de persoane, participarea la un grup infracţional organizat şi proxenetism. Instanţa urmează să se pronunţe şi asupra mandatelor europene de arestare emise la solicitarea autorităţilor franceze, a menționat Chicea.

Potrivit DIICOT, 27 de percheziţii simultane au avut loc luni în Petroşani şi în Franţa, și au vizat 30 de persoane bănuite a avea legătură cu un grup infracţional organizat şi cu traficul de persoane.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`