Alba: O biserică a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție după o amendă primită. Ce a decis instanța

Alba: O biserică a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție după o amendă primită. Ce a decis instanța
Foto simbol: Pixabay

O parohie din județul Alba a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) din cauza unei amenzi primite. Dosarul a ajuns la Judecătoria Câmpeni.

De ce a fost amendată biserica

Parohia Baia de Arieș a fost amendată de polițiști pe 13 iunie anul trecut deoarece, cu câteva zile înainte, reprezentații săi au descărcat și depozitat aproape 11 metri cubi de lemn de foc într-un loc diferit față de cel care era trecut în documente. Polițiștii au și confiscat lemnul, precizează Alba24.

Instanța a dat dreptate bisericii

Însă parohia a argumentat că nu a descărcat lemnul pe strada care trebuia deoarece aceasta era impracticabilă: „la data transportului în strada menționată în aviz era impracticabilă datorită lucrărilor de canalizare efectuată de către Primăria orașului Baia de Arieș, fiind în imposibilitatea de a descărca cantitatea de material lemnos locul indicat în avizul de însoțire, faptă ce nu le poate fi imputabilă, fiind o cauză care înlătură caracterul contravențional a faptei, lipsind vinovăția”.

Mai mult, polițistul care a scris procesul verbal a uitat să menționeze data la care a constat fapta, greșeală pe care chiar și reprezentații IPJ Alba au recunoscut-o în instanță, cerând anularea documentului.

Judecătoria Câmpeni a anulat procesul verbal și a exonerat parohia de la plata amenzii. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`