Alba: 7 persoane, reţinute după scandalul din Blaj. Au fost date amenzi de zeci de mii de lei (VIDEO)

Alba: 7 persoane, reţinute după scandalul din Blaj. Au fost date amenzi de zeci de mii de lei (VIDEO)
Foto: Captură Youtube

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a anunțat că șase persoane, cinci bărbați și o femeie, au fost reținute pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice în urma scandalului care a avut loc vineri după-amiază în Blaj. În acest caz au fost aplicate și amenzi de 33.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare emise în perioada stării de urgență. O a șaptea persoană a fost reținută pentru instigare publică.

7 persoane reţinute după scandalul de la Blaj

Vineri după-amiază, circa 30 de polițiști, jandarmi și agenți locali au fost nevoiți să intervină pe strada Barbu Lăutaru din Blaj, după ce mai multe persoane care s-au strâns să petreacă de 1 Mai au început să se ia la bătaie. Zeci de oameni au fost implicați în acest incident.

Sursă Video U P / Youtube

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Din primele cercetări, se pare că scandalul a pornit de la o neînţelegere între două femei.

La sediul Poliției Municipiului Blaj au fost conduse 15 persoane pentru a fi audiate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a anunțat apoi că cinci bărbați și o femeie au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia au vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani.

„În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool şi al unor divergenţe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie au avut un comportament recalcitrant şi au tulburat liniştea publică”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Ele urmează să ajungă în fața magistraților pentru dispunerea măsurilor legale.

După acest scandal, au fost date 10 amenzi de 33.000, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, precum şi 6 sancţiuni în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, un bărbat de 36 de ani din Blaj s-a ales cu dosar penal sub acuzația că a postat pe Facebook mesaje în care a instigat cetăţenii să săvârşească fapte de violenţă și să agreseze forțele de ordine.

Și el a fost reținut pentru 24 de ore și va ajunge în faţa magistraţilor pentru dispunerea măsurilor legale.

Scandal și în cartierul Ferentari din București

Scandal a fost vineri și în cartierul Ferentari din Capitală. Acesta a durat câteva zeci de minute, iar agenții ajunși la fața locului au fost înjurați de câțiva localnici. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

Polițiștii au ajuns în zona Zăbrăuți în urma unui apel la 112 ce anunța un incident care nu a fost confirmat. Unii oameni, însă, au început să reacționeze violent la sosirea poliției. Scandalul s-a terminat după câteva zeci de minute, timp în care agenții au folosit gazele lacrimogene. Nicio persoană nu a ajuns la spital.

Ministerul de Interne a anunțat măsuri speciale anul acesta de 1-3 Mai, cu atât mai mult cu cât sunt în vigoare 10 Ordonanțe Militare, emise după decretarea stării de urgență din cauza epidemiei de coronavirus.

„Aproximativ 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră sprijiniţi de lucrători de la alte structuri, precum şi de poliţiştii locali şi militari din cadrul MApN vor fi pregătiţi să acţioneze zilnic”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`