Al patrulea deces după infectarea cu noul coronavirus din România. Femeia de 72 de ani din Suceava, cu diabet și boli cardiovasculare, ar fi luat COVID-19 prin transmitere intracomunitară

Al patrulea deces după infectarea cu noul coronavirus din România. Femeia de 72 de ani din Suceava, cu diabet și boli cardiovasculare, ar fi luat COVID-19 prin transmitere intracomunitară
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Autoritățile române au anunțat, luni, un al patrulea deces înregistrat la nivel național în urma infectării cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 înSpitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic. Cum ea nu are istoric de călătorie și nu a venit în contact cu o persoană confirmată, putem spune că este vorba despre o transmitere intracomunitară.

Vestea vine în contetul în care cu o seară în urmă, duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunța un al treilea deces în urma contaminărilor depistate în România. Era vorba despre un bărbat de 70 de ani, care avea afecțiuni cronice preexistente. Acesta a fost internat laSpitalul Județean Piatra Neamț, apoi transferat laSpitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Primele două victime sunt un pacient de 67 de ani, care era internat în Craiova, și unul de 74 de ani, internat în București. Ambii aveau deja grave probleme de sănătate.

Potrivit informării de duminică ora 13.00, în România66 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate, astfel încât bilanțul total a ajuns la 433. Dintre acestea, 64 de cazuri au fost recuperate, asta însemnând că oamenii s-au vindecat și au fost externați.Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 și 74 ani.

În carantină sunt4.803 de persoane, iar în izolare65.799.

În afara granițelor, opt români au murit din cauza COVID-19: șapte în Italia și unul în Franța. 43 de români din Diaspora sunt infectați cu noul virus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`