Al 17-lea deces în urma incendiului de la Institutul Matei Balș: O femeie în vârstă de 80 de ani care fusese transferată la Spitalul Militar (VIDEO)

Al 17-lea deces în urma incendiului de la Institutul Matei Balș: O femeie în vârstă de 80 de ani care fusese transferată la Spitalul Militar (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie în vârstă de 80 de ani ce se afla în pavilionul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a decedat, marți. După incidentul din 29 ianuarie, ea fusese transferată la Spitalul Militar Central din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Al 17-lea deces în urma incendiului de la Institutul Național Matei Balș. Incendiul izbucnise în Pavilionul V, unde era ea internată

Femeia fusese diagnosticată cu o formă severă de SARS-CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

În 29 ianuarie, ease afla în Pavilionul V al Institutului Național „Matei Balș”, unde a izbucnit incendiul, și s-a numărat printre pacienții transferați ulterior la alte unități sanitare din Capitală.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită de ancheta medico-legală.

Tot marți a fost anunțat un al 16-lea deces în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”, în persoana unui bărbat în vârstă de 81 de ani. La rândul său, el fusese diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate, iar ulterior incendiului a fost transferat laSpitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

Luni a mai fost înregistrat un deces în urma incendiului de la Institutul Național „Matei Balș”. Era vorba despre o persoană de asemenea diagnosticată cu o formă severă de COVID-19 și multiple afecțiuni asociate. După ce a scăpat cu viață din incendiul izbucnit în 29 ianuarie, el a fost mutat într-un alt pavilion al aceluiași spital.

Alte câteva zeci de persoane sunt în stare gravă după incendiul din 29 ianuarie.

Tot luni s-ar fi anunțat și o primă demisie după incendiul de la Institutul „Matei Balș”, în cabinetul ministrului Vlad Voiculescu. Surse din Ministerul Sănătății au precizat că Ștefan Voinea, consilier cu responsabilități pe zona de comunicare, se pregăște să își încheie socotelile cu instituția, potrivitStiripesurse.ro.

Alte două deceses-au produs sâmbătă. Unul dintre cazuri se referea laun bărbat în vârstă de 73 de ani, ce fusese transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul fusese diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

Celălalt deces de sâmbătă se referea laun bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”, s-a stins din viață. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri