Ai bilet de la Blue Air și ești în străinătate? Numărul de telefon la care trebuie să suni ca să fii ajutat să revii în România

Ai bilet de la Blue Air și ești în străinătate? Numărul de telefon la care trebuie să suni ca să fii ajutat să revii în România
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat un număr unic de telefon la care pot suna românii aflați acum în străinătate și care și-au cumpărat bilet de întoarcere în țară de la Blue Air, dar care acum nu mai pot reveni din cauza problemelor de la compania aeriană. Numărul de telefon este 0040751084537.

Telefon pentru pasagerii companiei Blue Air care vor să revină în țară

„A fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul de Externe. E numărul de telefon la care românii aflați pe aeroporturi din străinătate își pot semnala prezența și pot cere asistență consulară. De asemenea, ei pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon e 0040751084537”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a explicat și cum vor fi repatriați românii: „După ce vor fi centralizate datele românilor care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din străinătate, aeronavele Tarom vor efectua zborurile necesare pentru ca aceștia să ajungă acasă în siguranță”.

Zboruri Blue Air anulate, pasageri disperați. O explicație

Amintim că Blue Air a emis marți un comunicat prin care a anunțat că sistează zborurile din România până pe 12 septembrie. Compania a invocat poprirea conturilor de către Ministerul Mediului și a reclamat „declarațiile și acțiunile iresponsabile” ale ANPC.

În replică, Horia Constantinescu, președintele ANPC, a denunțat „ipoteza unei forme de șantaj”, iar Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, a susținut că blocarea conturilor nu dă dreptul companiei aeriene să sisteze cursele.

Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor, a declarat că s-a ajuns în această situație din vina PNL și PSD. El a spus că „statul român a îngropat 300 de milioane de lei în această companie” și că Sorin Grindeanu (PSD), actualul ministru al Transporturilor, știa „că Blue Air moare, dar n-a spus și românilor”, lăsându-i să-și cumpere bilete în continuare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara