Aglomerație la metrou în timp ce bucureștenii au mers spre parada militară de Ziua Națională / Ștefan Etveș: „Asta este România reală. Metrorex nu mai are trenuri” (VIDEO)

Aglomerație la metrou în timp ce bucureștenii au mers spre parada militară de Ziua Națională / Ștefan Etveș: Asta este România reală. Metrorex nu mai are trenuri (VIDEO)

A fost aglomerație cumplită vineri la metroul bucureștean în zona stației Aviatorilor. Românii care au vrut să participe la parada organizată cu ocazia Zilei Naționale au fost nevoiți să se calce în picioare și să stea la 5 cm de șinele de metrou. Deși Metrorex s-a scuzat precizând că a suplimentat numărul trenurilor, jurnalistul Ștefan Etveș a precizat în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, că aglomerația a fost greu de evitat în condițiile în care Metrorex nu mai are trenuri:

„Au fost zeci de mii de oameni blocați la metrou, vorbim de Stația Aviatorilor care practic duce spre Arcul de Triumf unde zeci de mii de români s-au deplasat azi dimineață, evident cu metroul pentru că toate autoritățile au rugat oamenii, bucureștenii să se deplaseze cu metroul spre această paradă, să nu vină cu mașina pentru că nu există locuri de parcare în acea zonă. Drept dovadă, Metrorex, Ministerul Transporturilor s-au organizat foarte bine, ca de fiecare dată și au avut grijă ca acei oameni, cum se poate vedea în imagini să se deplaseze la o distanță de aproximativ 5 cm de marginea peronului. Vorbim de copii, familii, de mame cu copii în cărucior, vorbim despre faptul că zeci de mii de oameni au fost acolo și că Metrorex ne-a explicat că a fost suplimentat numărul de garnituri.

Dacă cineva ar fi dat cu o petardă în acel loc, în acea zonă efectiv pe peronul din Aviatorilor nu se mai putea circula. Și în zona Piața Sudului, cea mai importantă linie de metrou din Capitală, la un moment dat a fost o tentativă de suicid, exact ce lipsea în ziua de 1 decembrie”, a explicat Ștefan Etveș.

Acesta a explicat că metrorex nu mai are trenuri și că așteaptă de doi ani ca ramele noi să vină din Brazilia:

„În primul rând Metrorex nu mai are trenuri. Așteptăm trenuri de metrou de 2 ani. Noi penalizăm firma care ar fi trebuit încă de anul trecut care ar fi trebuit să transmită trenurile de metrou cu 18 milioane de euro penalizare, dar trenurile de metrou din Brazilia nu se știe când vin. Am întrebat în mod oficial Metrorex câte trenuri sunt astăzi în circulație.

La parada de astăzi a fost prezent și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Aș fi vrut să îl întreb dacă a venit cu metroul, cu vreo mașină cu escorta SPP-ului.

Asta este imaginea României de 1 decembrie. Oamenii, copiii, românii se calcă în picioare la metrou, efectiv. Nimeni nu vede acest lucru. Asistăm la paradă cum trec batalioane dar nu vedem realitatea. Asta este România reală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră