Sindicaliștii din Agerpres se pregătesc de GREVĂ ca urmare a neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă

Sindicaliștii din Agerpres se pregătesc de GREVĂ ca urmare a neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă

Sindicaliștii AgențieiNațională de Presă – AGERPRESse pregătesc de grevă ca urmare a diminuărilor salariale din cauza neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind anunță convocarea Adunării Generale în sesiune extraordinară, în data de 11 iulie 2019, pentru a analiza oportunitatea declanșării unor acțiuni greviste.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

„Din informaţiile pe care le deţinem, din cauza restricţiilor bugetare, în data de 10 iulie 2011 angajații AGERPRES vor primi salariile diminuate cu 15% din cauza neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

SRJ MediaSindprecizează că acest spor a fost acordat începând cu luna noiembrie 2018 ca urmare a constatării de către specialiștiiDirecției de Sănătate Bucureștiși aiInstitutului Național de Sănătatea mai multornoxecare pun în real pericol sănătatea angajaților din cea mai mare agenție de presă a statului. Practic, acei bani care erau folosiți de angajați pentrurefacerea sănătățiisunt acum tăiați, în condițiile în care agenția nu deține sumele necesare pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru a înlătura noxele depistate.

LIDIA BUBLE, GOALĂ PUȘCĂ LA DUȘ! RĂZVAN A PRINS-O ÎN FAPT! AVEM IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE (GALERIE FOTO)

Precizăm că propunerile SRJ MediaSind înaintate Consiliului Director încă din data de27 mai 2019(amănunteaici), privind restructurarea/reorganizarea agenţiei în baza unor principii echitabile, de sus în jos, începând cu renunţarea la o funcţie de director general adjunct, transformarea direcţiilor în servicii şi eliminarea/comasarea birourilor, care ar fi diminuat considerabil cheltuielile instituției, nu au fost luate în considerare.

Este rușinos pentru guvernanți să ia o astfel de măsură chiar în anul în care Agenția Națională de Presă AGERPRES sărbătorște 130 de ani de la înființare. Angajații săi sunt „premiați” într-un moment aniversar prin reducerea veniturilor salariale cu 15 %.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`