Agențiile de turism se tem că românii ar putea să își anuleze rezervările la munte de Revelion din cauza lipsei zăpezii / Traian Bădulescu: „Majoritatea turiștilor nu merg acum pentru schi sau sporturi de iarnă”

Agențiile de turism se tem că românii ar putea să își anuleze rezervările la munte de Revelion din cauza lipsei zăpezii / Traian Bădulescu: Majoritatea turiștilor nu merg acum pentru schi sau sporturi de iarnă
Sursa Foto: Facebook/ Pârtie de Schi

Lipsa zăpezii la munte din cauza temperaturilor mult mai scăzute pentru această perioadă a anului îi sperie pe agenții de turism că românii ar putea să își anuleze vacanțele de Revelion. Cu toate acestea, consultantul în turism Traian Bădulescu a precizat în emisiunea „Politica zilei”, cu Ioana Constantin, că rezervările la munte pentru noaptea dintre ani nu sunt în pericol pentru că românii nu vor căuta în această perioadă să practice sporturile de iarnă:

„Problema cu partea de schi și sporturi de iarnă va fi în perioada post-revelion, ianuarie-martie, când să sperăm că vom avea ceva zăpadă. Am văzut că în ultimii ani, de când s-a schimbat vremea, zăpadă avem mai mult în februarie, început de martie.

Din ce știu eu din partea agențiilor nu își anulează de Revelion românii rezervărilor. Sunt poate turiști care se gândesc poate să își rezerve în funcție de starea vremii după 15 ianuarie. Majoritatea nu merg pentru schi sau sporturi de iarnă ci pentru a-și petrece un Revelion frumos în stațiunile montane. De mai mulți ani este o problemă și la nivel european schimbarea climatică, nu mai avem zăpadă ca înainte, dar repet, majoritatea aleg revelionul pentru tradiții”.

Traian Bădulescu a mai precizat că ofertele cele mai scumpe sunt de regulă cele care se rezervă primele:

„Numai o cină festivă de Revelion în București, la un hotel de patru sau de cinci stele poate să ajungă la 150-250 de euro de persoană, cine merge acolo își asumă aceste costuri. Aceste hoteluri s-au umplut totuși primele. Vorbim de maxim câteva mii de locuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii