Agenție de turism: Ridicarea restricțiilor în statele europene a determinat o creștere a cererii de bilete de avion. Preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors

Agenție de turism: Ridicarea restricțiilor în statele europene a determinat o creștere a cererii de bilete de avion. Preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors

Ridicarea restricțiilor în statele europene a determinat o creștere a cererii de bilete de avion, în special către Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Grecia, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro.

„În contextul în care tot mai mulţi români sunt imunizaţi cu cele două doze ale vaccinului împotriva SARS CoV 2 şi tot mai multe ţări europene confirmă relaxarea măsurilor şi redeschiderea graniţelor de la jumătatea lunii mai, interesul pentru deplasările cu avionul şi călătoriile europene creşte vizibil. O confirmă şi ultimul studiu intern Vola.ro, potrivit căruia, pentru perioada 26 aprilie – 12 mai, a crescut exponential cererea către destinaţiile estivale europene cum ar fi Grecia, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie, arată compania.

Preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, la un nivel similar cu perioada post-pandemie.

Conform Vola.ro, în topul celor mai căutate rute sunt zboruile spre şi dinspre Italia, Spania, Grecia, dar şi Marea Britanie.

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pe Vola.ro în această perioadă a fost 7.49 euro, zborul fiind operat de pe ruta Londra Luton – Bacău, cu plecare în data de 24 mai.

Românii care doresc să călătoreasca în Grecia în această vară îşi pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru preţuri ce pornesc de la 64 euro pe zbor dus-întors. Pentru Roma preţurile pentru aceasta vară încep de la 54 euro şi pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, preţurile încep de la 50 euro pe zbor de persoană.

Pentru perioada anunţată, 26 aprilie – 12 mai, Vola.ro a vândut 4.000 de bilete pe rutele interne, cele mai căutate fiind Bucureşti – Cluj-Napoca, Cluj-Napoca – Bucureşti, Timişoara – Bucureşti, Bucureşti – Timişoara şi Bucureşti – Oradea. De altfel, 11,57% din numărul total al biletelor vândute de Vola.ro reprezintă zboruri interne.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunţat că va introduce un certificat verde naţional, care le va permite călătorilor vaccinaţi accesul fără restricţii încă din mai. Grecia, Italia, Croaţia, Cipru şi alte ţări europene primesc turiştii din UE (dacă sunt vaccinaţi sau prezintă un test PCR negativ), în timp ce Spania, Marea Britanie, Olanda lucrează la ridicarea restricţiilor pentru călătorii vaccinaţi cu schema completă. La rândul său, Franţa a anunţat deschiderea graniţelor din 9 iunie, condiţia de intrare fiind certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ. Astfel de anunţuri vor mai urma în apropierea sezonului estival în Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`