Agenția Europeană pentru Medicamente amână decizia în legătură cu autorizarea vaccinului anti-COVID de la Moderna

Agenția Europeană pentru Medicamente amână decizia în legătură cu autorizarea vaccinului anti-COVID de la Moderna
foto: Pixabay

Luni seara, Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că decizia cu privire la aprobarea vaccinului anti-COVID produs de compania Moderna va fi amânată până miercuri, 6 ianuarie. Serul a fost aprobat deja în Statele Unite și în Canada, în luna decembrie a anului trecut.

Un comitet al EMA s-a reunit în cursul zilei de 4 ianuarie, cu două zile mai devreme față de termenul planificat inițial, pentru a discuta despre aprobarea vaccinului produs de compania americană Moderna, pentru utilizarea căruia este necesară o singură doză, spre deosebire de serul produs de Pfizer și BioNTech, scrie Agerpres.

Decizia de aprobare a vaccinului Moderna în Europa, amânată pentru miercuri

Potrivit sursei citate, Agenția Europeană a Medicamentului nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri.

Vaccinul Moderna, aprobat în SUA și în Canada

Serul anti-COVID, produs de compania Moderna a fost deja aprobat în Statele Unite și în Canada la finalului lui 2020, el fiind deja utilizat în vaccinarea populației.

Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare la adulți de peste18 ani, fiind efectuate studii suplimentare pentru copii cu vârsta de 12 ani și peste. Posibilele efecte secundare ale vaccinului Moderna sunt similare cu cele dezvoltate după alte vaccinuri și includ durere la locul injectării, frisoane corporale, senzație de oboseală și febră.

Efecte adverse la persoanele infectate cu acid hialuronic

Mai mult decât atât, SUA ia în calcul înjumătățirea dozelor administrate cetățenilor, pentru imunizarea unui număr cât mai mare de persoane. În prezent, americanii realizează studii și analize pentru a vedea dacă vaccinul produs de Moderna ar putea fi amdinistrat în jumătate, având în vedere că este necesară o singură doză.

Totodată, Administraţia Americana a Alimentelor şi Medicamentelor a anunțat că persoanele care și-au făcut tratamente cu acid hialuronic pot dezvolta reacţii adeverse la vaccinul împotriva COVID-19, produs de compania Moderna. Cercetătorii din SUA au concluzionat în timpul testelor clinice că imediat după vaccinare, voluntarii transpirau şi se inflamau în zona în care le fusese injectat acidul hialuronic. Doi dintre voluntari se injectaseră cu acid hialuronic în pomeţi cu 6 luni înainte de vaccinare, iar un al treilea îşi mărise buzele la două zile de la vaccinare.

Tratamentele cu acid hialuronic sunt extrem de populare în rândul persoanelor care își doresc să scape de riduri, să își accentueze pomeții sau forma feței, fie să își mărească buzele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`