Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba utilizarea vaccinului Sputnik V în U.E. Urmează să fie evaluat modul în care s-au desfășurat testele clinice pe voluntari

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba utilizarea vaccinului Sputnik V în U.E. Urmează să fie evaluat modul în care s-au desfășurat testele clinice pe voluntari
foto: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că va face„o inspecție a bunelor practici clinice”în Rusia, în ce privește felul în care s-au desfășurat testele clinice pe voluntari ale vaccinului împotriva COVID-19 Sputnik V. Acțiunea are în vedereo posibilă aprobare a utilizării sale în țările UniuniiEuropene.

Directoarea executivă a Agenției Europene, Emer Cooke, a declarat că este vorba despre „un proces normal” pe care agenția îl desfăşoară în activitatea de evaluare a oricărui medicament şi al cărui obiectiv este să confirme că testele clinice au respectat procedurile adecvate din punct de vedere ştiinţific şi etic, conform standardelor internaţionale, relateazăAgerpres.

Rusia a precizat că militari şi funcţionari au participat la testele clinice pentru validarea vaccinului Sputnik V, dezvoltat de laboratorul Gamaleia, și a asigurat că nu au existat presiuni asupra persoanelor care au luat parte la aceste teste.

Mai multe state din UE şi-au manifestat interesul pentru vaccinul Sputnik V, dar dintre acestea până în prezent doar Ungaria l-a utilizat.

Guvernul federal german condus de Angela Merkel a confirmat că este dispus să accepte folosirea vaccinului Sputnik V, dacă acesta va fi autorizat de EMA

Premierul landului german Bavaria, Markus Soeder, a anunţat miercuri căa negociat un contract pentru achiziţia a 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik Vodată ce acesta va fi autorizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`